Z tuňáka, šprotů, sardinek. Rybičkovou pomazánku můžete připravit různými způsoby.
Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty na pomazánky z uzené makrely.
Všechny jsou chutné, výživné a zdravé.
Můžete je připravit k večeři, dětem ke svačině, ale hodí se i na posezení s přáteli.
Vyzkoušejte je ještě dnes!
Naše recepty
Recepty na pomazánku z uzené makrely se výborně snoubí především s čerstvým pečivem. Upečte si k ní naše křupavé domácí bagety!
Proč zařadit makrelu do svého jídelníčku?
Odborníci na zdravou výživu obecně doporučují konzumaci ryb alespoň dvakrát týdně. Kromě oblíbeného lososa či tuňáka můžete svému tělu dodat zdravé omega-3 mastné kyseliny, bílkoviny, vitamíny i minerály také prostřednictvím makrely.
Z vitamínů je bohatá především na vitamín B12 a B3, z minerálních látek obsahuje například selen, jód či fosfor. Tato dravá ryba dorůstá většinou délky okolo 40 cm a jedním z vyhlášených způsobů jejího zpracování je uzení.
Jak uzenou makrelu konzumovat?
Rozmanité recepty na pomazánky z uzené makrely jsou jedním z nejjednodušších způsobů, jak tuto pochoutku do svého jídelníčku zařadit.
Kromě toho můžete kousky uzené makrely přidat též do rozmanitých zeleninových salátů, lze jí v salátech snadno nahradit například kuřecí maso. Výborně ale chutná také s těstovinami či jen tak s čerstvým pečivem.