Pomazánka z uzeného hovězího bůčku

Pomazánka z uzeného hovězího bůčku

Tato jednoduchá pomazánka s kukuřicí, černými fazolemi a nasekaným bůčkem je recept, který k nám doputoval až z Texasu. Je to klasická příloha k zakusování, například když se hraje důležitý zápas v americkém fotbale.

Co budeme potřebovat

  1. 450 g uzeného bůčku
  2. 450 g Madety
  3. 360 g kukuřice (scezené)
  4. 360 g fazolí (scezené)
  5. 370 g rajčat v konzervě
  6. 25 ml BBQ omáčky
  7. Lžička chilli
  8. 30 g jarní cibulky
  9. Paprička jalapeno (nakrájená)
  10. Tortilla chipsy nebo krekry

Postup

  1. Do kuchyňského robota nakrájíme na malé kousky uzený bůček
  2. Začneme ho mixovat, dokud nebude nasekaný na malé kousky
  3. Nasekaný bůček přendáme na pánev
  4. Přidáme k němu všechny zbylé ingredience a začneme pomalu na nízkou teplotu vařit
  5. Přísady společně promícháváme, aby se sýr rozpustil
  6. Takto vaříme asi 30 minut, dokud se sýr nerozpustí
  7. Když je rozpuštěný, teplotu lehce zvýšíme a vaříme dalších 10 minut, dokud nezačne sýr probublávat
  8. Hotovou pomazánku přelijeme do servírovací misky a ozdobíme nasekaným koriandrem a nakrájenou jalapeno
  9. Podáváme s tortillovými chipsy, opečeným toastem nebo chlebem
Masová pomazánka z hovězího s BBQ omáčkou a chilli.
Zdroj: deliciousmagazine.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.