Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 15 dkg hovězího masa
- 5 dkg kořenové zeleniny
- 10 dkg másla
- 1 cibule
- sůl
- citronová šťáva
- rajčatový protlak
- 1 žloutek
Postup receptu
- V malém množství vody uvaříme hovězí maso a nakrájenou zeleninu
- Měkké maso vyjmeme a dvakrát umeleme nebo rozmixujeme
- Kousek másla umícháme do pěny, přidáme jemně nastrouhanou cibuli a umleté maso
- Ochutíme solí, citronovou šťávou, přidáme trochu rajčatového protlaku a nakonec vmícháme žloutek a rozmixovanou vařenou zeleninu
- Pro přípravu pomazánky můžeme využít i vařené maso z polévky