Pomazánka z vařených brambor

Pomazánka z vařených brambor

Tenhle recept nám svou chutí připomene klasickou bramborovou kaši v kombinaci se sýrovou pomazánkou, až na to, že v ní není obsažen absolutně žádný sýr. Na křupavém chlebu to však bude naprostá dokonalost.

Ingredience:

  • 500 g brambor
  • 1/3 hrnku bílého jogurtu (může být i zakysaná smetana)
  • 1 žlutá cibule
  • 1 menší svazek jarní cibulky
  • 1/2 svazku čerstvé pažitky
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti

Postup:

  • Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do hrnce. Naplníme vodou a uvaříme doměkka.
  • Cibuli i jarní cibulky očistíme a nasekáme na drobné kostičky.
  • Pažitku jemně pokrájíme a spolu s cibulí dáme do misky.
  • Uvařené brambory přecedíme, necháme zcela vychladnout a poté rozmačkáme.
  • Takto připravené brambory přihodíme do mísy k cibuli a pažitce.
  • Přilijeme zakysanou smetanu a promícháme.
  • Osolíme, opepříme, znovu zamícháme a dáme na 30 minut odpočinout do lednice.
  • Podáváme s plátky křupavého chleba.
Bramborovo-sýrová pomazánka.
Zdroj: https://www.wandercooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.