Tenhle recept nám svou chutí připomene klasickou bramborovou kaši v kombinaci se sýrovou pomazánkou, až na to, že v ní není obsažen absolutně žádný sýr. Na křupavém chlebu to však bude naprostá dokonalost.
Ingredience:
- 500 g brambor
- 1/3 hrnku bílého jogurtu (může být i zakysaná smetana)
- 1 žlutá cibule
- 1 menší svazek jarní cibulky
- 1/2 svazku čerstvé pažitky
- Sůl a mletý černý pepř podle chuti
Postup:
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do hrnce. Naplníme vodou a uvaříme doměkka.
- Cibuli i jarní cibulky očistíme a nasekáme na drobné kostičky.
- Pažitku jemně pokrájíme a spolu s cibulí dáme do misky.
- Uvařené brambory přecedíme, necháme zcela vychladnout a poté rozmačkáme.
- Takto připravené brambory přihodíme do mísy k cibuli a pažitce.
- Přilijeme zakysanou smetanu a promícháme.
- Osolíme, opepříme, znovu zamícháme a dáme na 30 minut odpočinout do lednice.
- Podáváme s plátky křupavého chleba.