Červená řepa patří mezi oblíbenou zeleninu, ale stále má díky své specifické chuti i mnoho odpůrců.
Proto vám přinášíme 7 lahodných receptů na pomazánky z červené řepy, které jsou příjemnou variantou, jak řepě dát ještě šanci.
Vyzkoušejte dipy s kozím sýrem, majonézou či křenem.
Nebude chybět ani oblíbený růžový hummus.
Užijte si to!
Naše recepty
Na co použít vodu zbylou z vaření řepy
Nevylévejte vodu poté, co v ní řepu uvaříte. Tuto jasně růžovou vodu lze v kuchyni použít mnoha způsoby:
- jako základ pro rizoto,
- pokud v ní uvaříte těstoviny, můžete je použít pro krásně růžový těstovinový salát,
- na barvení vajec,
- uvařte v ní quionou,
- na přípravu řepné polévky (například Boršče),
- pro přípravu nanuků.
A jaká pomazánka vám chutnala nejvíce? Napište nám do komentářů!