Ty nejlepší výživné recepty na pomazánky z čočky 5x jinak

Milujete luštěniny a nebaví vás je připravovat pořád na ten stejný způsob?

Vyzkoušejte naše recepty na čočkové pomazánky v 5 různých obměnách!

Použijte tradiční zelenou čočku, ale i červenou nebo dokonce černou.

Ať si vyberete jakoukoli, věříme, že vám bude chutnat.

Vyzkoušejte i naše další recepty na pomazánky z červené čočky, například s červenou řepou či pečenou mrkví.

Jak čočku správně uvařit a uchovat

Čočka se prodává ve dvou formách: konzervovaná a sušená. Zatímco konzervy jsou vhodné pro použití k okamžitému použití, jako je rychlý salát nebo příloha, sušená verze funguje dobře pro polévky a dušená masa či saláty.

Pytel sušené čočky může opravdu vydržet navždy, ale nejlepší je ho spotřebovat do jednoho roku od nákupu (nebo do data uvedeného na obalu). Po otevření sáčku uložte veškerou zbývající čočku do vzduchotěsné nádoby a skladujte ji na chladném a suchém místě.

Jednou z výhod čočky je, že ji lze uvařit za méně než hodinu. I když se to zdá jako zbytečný krok, nikdy nezapomeňte před vařením čočku propláchnout a prosít, abyste odstranili kameny nebo úlomky. Kameny najdete jen zřídka, ale stává se.

Při vaření zacházejte s čočkou spíše jako s těstovinami než s rýží – čočka nemusí absorbovat veškerou tekutinu z vaření tak, jako rýže. Obecně platí, že z jednoho šálku sušené čočky získáte dva až dva a půl šálku vařené čočky.

A jakou pomazánku jste si vybrali vy? Dejte nám vědět do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.