Chystáte party a nevíte, co připravit za občerstvení?
Pak vyzkoušejte naše recepty na pomazánky ze sušených rajčat v 7 různých variantách.
Vaše hosty jimi určitě překvapíte a navíc si pochutnají!
Udělejte jim dip s ančovičkami, javorovým sirupem nebo slaninou.
Naše recepty
Podívejte se i na naše rozmanité recepty na pórkovou pomazánku. Je jednoduchá, zdravá a pochutnávat si na ní můžete k snídani, svačině, obědu i večeři!
Jak na domácí sušená rajčata?
Snadno si sušená rajčata připravíte i v troubě a můžete si je hravě přizpůsobit svým chuťovým buňkám. Připravte si je z vašich preferovaných druhů rajčat, přidejte česnek či oblíbené koření. Domácí sušená rajčata jsou také levnější než malé předražené sklenice prodávané v obchodech a navíc jsou neuvěřitelně chutné, obzvlášť, když si je uděláte ze šťavnatých zralých rajčat na vrcholu sezóny. Pokud dáte čerstvě sušená rajčata do mrazáku, vydrží tam až 3 měsíce! Tak pojďme na to.
Ingredience
- 500 g rajčat (například cherry rajčata)
- jemná mořská sůl
Postup
- Zahřejte troubu na 120 ° C.
- Vyložte velký plech pečícím papírem.
- Nakrájejte rajčata na poloviny podélně.
- Položte je řezem stranou na plech a posolte.
- Pečte 2,5 až 3,5 hodiny, nebo dokud rajčata nevyschnou a dávejte pozor, aby se nespálila.
- Vyjměte z trouby.
- Ihned podávejte.
- Nebo uložte sušená rajčata do sklenice a naplňte olivovým olejem tak, aby byla rajčata celá zakrytá.
- Přidejte jakékoli požadované koření (například stroužek česneku a / nebo bylinky), poté přikryjte a vložte do chladničky až na 2 týdny.
A jak se vám recepty líbily? Napište nám do komentářů!