Tato bábovka vás dostane! Je dokonale vláčná a je v ní úžasně cítit chuť pomerančů. Pomerančová poleva ze smetanového sýra ji navíc skvěle doplňuje.
Co budete potřebovat
Na bábovku:
- 3 vejce
- 1 šálek oleje
- 1 a 1/2 šálku cukru
- 1/4 šálku pomerančového džusu z koncentrátu
- 2 lžíce pomerančové kůry
- 2 a 1/2 šálku nastrouhané cukety
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 šálky hladké mouky
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička soli
Na polevu:
- 1/4 šálku změkčeného másla
- 110 g smetanového sýra, změkčeného
- 3 šálky moučkového cukru
- 2 lžičky pomerančové kůry
- špetka soli
- 1 a 1/2 lžíce pomerančového džusu
Postup
- Omyjte, osušte a nakrájejte cuketu. (Můžete ji nejprve oloupat, pokud nechcete v bábovce zelené skvrny).
- Vymažte tukem a vysypte moukou 2,84 litrovou formu na bábovku a dejte stranou.
- Předehřejte troubu na 160 stupňů Celsia.
- Vejce, olej, cukr, pomerančový džus a pomerančovou kůru vyšlehejte ve velké míse do hladka.
- Vmíchejte cuketu a vanilku a poté přidejte i suché přísady.
- Nalijte těsto do připravené formy.
- Pečte asi 50 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do středu bábovky nevyjde čisté.
- Nechte bábovku 10-15 minut odležet ve formě a poté překlopte na chladicí mřížku.
- Nechte vychladnout.
- Všechny ingredience na polevu vyšlehejte ručním mixérem do hladka.
- Přidejte tolik pomerančového džusu, aby vznikla roztíratelná konzistence.
- Vychladlou bábovku potřete polevou a servírujte.
Vyzkoušejte i naše nejlepší recepty na lososovou pomazánku, která je ideální na svačinu, večeři nebo na slavnostní tabuli jako občerstvení pro hosty. Máme pro vás varianty z čerstvého lososa i z konzervy.