Pomerančová bábovka z cukety

Pomerančová bábovka z cukety
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 10

Tato bábovka vás dostane! Je dokonale vláčná a je v ní úžasně cítit chuť pomerančů. Pomerančová poleva ze smetanového sýra ji navíc skvěle doplňuje.

Co budete potřebovat

Na bábovku:

  • 3 vejce
  • 1 šálek oleje
  • 1 a 1/2 šálku cukru
  • 1/4 šálku pomerančového džusu z koncentrátu
  • 2 lžíce pomerančové kůry
  • 2 a 1/2 šálku nastrouhané cukety
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 šálky hladké mouky
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička soli

Na polevu:

  • 1/4 šálku změkčeného másla
  • 110 g smetanového sýra, změkčeného
  • 3 šálky moučkového cukru
  • 2 lžičky pomerančové kůry
  • špetka soli
  • 1 a 1/2 lžíce pomerančového džusu

Postup

  • Omyjte, osušte a nakrájejte cuketu. (Můžete ji nejprve oloupat, pokud nechcete v bábovce zelené skvrny).
  • Vymažte tukem a vysypte moukou 2,84 litrovou formu na bábovku a dejte stranou.
  • Předehřejte troubu na 160 stupňů Celsia.
  • Vejce, olej, cukr, pomerančový džus a pomerančovou kůru vyšlehejte ve velké míse do hladka.
  • Vmíchejte cuketu a vanilku a poté přidejte i suché přísady.
  • Nalijte těsto do připravené formy.
  • Pečte asi 50 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do středu bábovky nevyjde čisté.
  • Nechte bábovku 10-15 minut odležet ve formě a poté překlopte na chladicí mřížku.
  • Nechte vychladnout.
  • Všechny ingredience na polevu vyšlehejte ručním mixérem do hladka.
  • Přidejte tolik pomerančového džusu, aby vznikla roztíratelná konzistence.
  • Vychladlou bábovku potřete polevou a servírujte.
Bábovka z cukety s pomerančovou polevou ze smetanového sýra na talíři.
www.creationsbykara.com

Vyzkoušejte i naše nejlepší recepty na lososovou pomazánku, která je ideální na svačinu, večeři nebo na slavnostní tabuli jako občerstvení pro hosty. Máme pro vás varianty z čerstvého lososa i z konzervy.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.