Měkoučké a lahodné pomerančové crinkles jsou skvělou svačinkou nejen pro děti. Vyzkoušejte tuto sladkou pochoutku i vy!
INGREDIENCE
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1/2 šálku změklého másla
- 1 šálek krystalového cukru
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 velké vejce
- 1 lžička pomerančové kůry
- 1 lžíce pomerančové šťávy
- 1/2 šálku moučkového cukru
POSTUP
- Předehřejeme si troubu na 175 stupňů Celsia.
- Plech vyložíme pečicím papírem.
- Ve střední míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a jedlou sodu.
- Dáme stranou.
- Ve velké míse mixéru šleháme máslo a cukr na středně vysokou rychlost, dokud nebude směs světlá a nadýchaná, asi 4–5 minut.
- Ztlumíme mixér na minimum a přidáme vanilku, vejce, pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu.
- Mícháme, dokud se směs nespojí, a poté jednu minutu šleháme na středně vysokou rychlost.
- Oškrábeme stěny mísy a zapneme mixér na minimum.
- Pomalu přidáváme moučnou směs, dokud se nezapracuje.
- Do malé misky dáme moučkový cukr.
- Odměříme vrchovatou lžičku těsta a vyválíme do koule, kterou obalíme v moučkovém cukru.
- Položíme na plech a opakujeme se zbývajícím těstem.
- Pečeme 10–14 minut, nebo dokud nezačnou spodky crinkles lehce hnědnout a sušenky nejsou suché a popraskané.
- Vyjmeme z trouby a několik minut necháme chladnout na plechu, poté přesuneme na chladicí mřížku.
- Dobrou chuť!