Pomerančové sušenky

Pomerančové sušenky

Tyto luxusní crinkles provoní celou kuchyň svěžím aroma citrusů. Mají krásnou světlou barvu a dají se připravovat v každém ročním období. Jsou úžasně měkké, ale zároveň i křupavé a jemné. Může to být vánoční či velikonoční cukroví, nebo jen mlsání na zahradní party.

Ingredience:

  • 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1/2 hrnku změklého nesoleného másla
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 1 polévková lžíce pomerančové šťávy
  • 1/2 hrnku moučkového cukru

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 175 stupňů a plech vyložíme pečicím papírem.
  • Ve střední míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a jedlou sodu. Dáme zatím stranou.
  • V nádobě mixéru vyšleháme máslo a cukr na středně vysokou rychlost, dokud nebude směs světlá a nadýchaná. Trvá to cca 4–5 minut.
  • Snížíme rychlost na minimum a přidáme vanilkový extrakt, vejce, pomerančovou kůru a pomerančový džus.
  • Mícháme, dokud se směs nespojí, a poté jednu minutu zvýšíme rychlost na střední stupeň. Vypneme, seškrábneme stěny mísy a zapneme na minimální rychlost.
  • Pomalu přidáváme moučnou směs, dokud se vše nepropojí.
  • Do malé misky dáme moučkový cukr. Odebíráme vždy vrchovatou lžíci těsta a vyválíme do koule, kterou obalíme v moučkovém cukru. Položíme na plech a opakujeme i se zbývajícím těstem.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10–14 minut, nebo dokud nezačnou spodky lehce hnědnout a sušenky vypadají suché a popraskané.
  • Vyjmeme z trouby a několik minut necháme odpočinout na pečícím plechu. Teprve potom přesuneme na chladící mřížku.
Crinkles s příchutí pomeranče pro každé roční období.
Zdroj: https://amandascookin.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.