Vyzkoušejte náš úžasný piškotový moučník s nádechem pomeranče a mandlí k odpolednímu čaji nebo jako perfektní pohoštění na rodinné oslavě.
Ingredience
- 250 g másla pokojové teploty a trochu navíc k vymaštění formy
- 250 g moučkového cukru
- 5 středních vajec
- 175g hladké mouky
- 75 g mletých mandlí
Na náplň:
- 150 g změkčeného másla
- 150 g moučkového cukru a trochu navíc
- kůra z 1 velkého pomeranče 1
- trochu citronové šťávy
- trochu mléka nebo smetany
- 3 lžíce malinového džemu o pokojové teplotě
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Namažte a vyložte 2 x 20 cm sendvičové kulaté formy pečícím papírem.
- Ve velké misce vyšlehejte elektrickým ručním šlehačem 250g másla s moučkovým cukrem dokud nebude směs opravdu lehká a nadýchaná.
- Po jednom přidávejte vejce, přičemž po každém přidaném vejci směs dobře promíchejte, poté přidejte mouku a mleté mandle.
- Rozdělte směs do 2 připravených forem a pečte v troubě na středním roštu po dobu 20–25 minut, dokud špejle zatlačená do středu nevyjde čistá.
- Vyjměte z trouby a nechte buchty ve formách 10 minut, poté je přesuňte na drátěný stojan, aby úplně vychladly.
- Pro přípravu náplně dejte 150 g másla, moučkový cukr, pomerančovou kůru a citronovou šťávu do mísy a poté vše společně vyšlehejte, aby vznikla lehká máslová poleva.
- Přidejte trochu mléka nebo smetany, pokud bude třeba.
- Položte jednu část piškotu na servírovací talíř.
- Natřete připraveným máslovým krémem, který potřete ještě džemem.
- Přiklopte druhým piškotem, plochou stranou dolů a lehce zatlačte.
- Poprašte moučkovým cukrem, poté nakrájejte na plátky a podávejte s hrnkem čaje.