Pomerančový džem

Pomerančový džem
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Domácí džemy jsou vždy chutné a poctivé, připravte si pomerančovou variantu podle tohoto receptu.

Ingredience:

  • 3 velké sladké pomeranče, bez pecek
  • kůra najemno z 1 pomeranče
  • šťáva z jednoho citronu
  • 250 g třtinového cukru
  • 125 ml vody

Postup:

  1. Pomeranče dobře omyjeme a nastrouháme z nich kůru.
  2. Pomeranče oloupeme.
  3. Jednotlivé dílky zbavíme jemné průsvitné slupky a dužinu nakrájíme na menší kousky.
  4. K dužnině přidáme cukr, citronovou šťávu a vodu.
  5. Vše promícháme a vložíme do hrnce.
  6. Směs mícháme a provaříme do zhoustnutí.
  7. Ještě hodně teplý džem plníme do nahřátých skleniček s uzávěrem.
Džem z pomerančů ve sklenici nabíraný lžící a vedle je položený napůl oloupaný pomeranč.
www.foodal.com

Inspirujte se také našimi recepty na pomerančové cukroví. Pochutnáte si!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.