Pomerančový perník na plech

Pomerančový perník na plech
Příprava: 10 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 10

Jaký lepší způsob, jak se dostat do sváteční nálady, než s nějakým snadným receptem na moučník s pomeranči. Tento perník má všechny chutě Vánoc, a jeho příprava jen pár minut. Moučník je ideální k odpolednímu čaji, k šálku kávy nebo podávaný s kopečkem smetany a čerstvými pomeranči.

  • 230 g hrnku quinoa mouky
  • 230 g mandlové mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 1,5 lžičky sody
  • 0,5 žičky soli
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 2 velká vejce
  • 200 g jogurtu
  • 120 g nastrouhané dýně
  • 40 ml rostlinného oleje
  • 115 ml rýžového sirupu
  • 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
  • 1 PL čerstvé pomerančové šťávy

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Suché ingredience (kromě mandlové mouky a cukru) prosejte do velké mísy. Přidejte mandlovou mouku a cukr.
  • Vmícháme vejce, jogurt, dýni, pomerančovou šťávu a kůru, sirup a olej. Dobře promíchejte.
  • Připravte si plech, ten lehce postříkejte olejem a vyložte pečicím papírem. Nalijte směs do plechu.
  • Pečte 45–50 minut, nebo dokud ze středu perníku nevyjede čistá špejle.
Vláčný moučník plný sladké chuti pomeranče.
Zdroj: julesfood.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.