Pomodoro

Pomodoro

Pokud jde o tento recept, jedná se o tradiční italskou polévku, která se vaří v Toskánsku. Je plná rajčat a nabízí tak zcela nezaměnitelnou chuť.

Ingredience:

  • 1 středně velká cibule
  • 3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 4 – 6 stroužků česneku
  • 6 hrnků konzervovaných rajčat
  • 4 hrnky kuřecího vývaru
  • 1/2 hrnku čerstvých bazalkových listů
  • 6 hrnků italského chleba
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • Sůl podle chuti

Postup:

  • Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek očistíme a prolisujeme.
  • Z chleba odkrojíme kůrky a nakrájíme na kostky.
  • Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a vhodíme na něj cibuli. Orestujeme cca 2 minuty a přidáme česnek. Smažíme tak dlouho, až bude česnek hodně vonět.
  • Přidáme rajčata a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 20 minut a pak přilijeme vývar. Dobře promícháme a vaříme dalších 10 minut.
  • Vsypeme kostky chleba, bazalku a dochutíme pepřem i solí.
  • Povaříme ještě 10 minut, vlijeme smetanu ke šlehání a vařečkou rozmělníme chléb o stěny hrnce, aby zahustil polévku.
  • Odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  • Při servírování můžeme posypat vločkami červeného pepře a pokapeme extra panenským olivovým olejem.
Luxusní toskánská polévka pappapomodoro neboli rajčatové pyré.
Zdroj: https://www.italianfoodforever.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.