Netradiční spojení zeleniny, pistácií a bylinek dělá z této pomazánky opravdu výjimečný gurmánský zážitek. Natřená na krekry může být skvělým zpestřením na domácí oslavy či večírky.
Ingredience:
- 1 šálek očištěného a nakrájeného pórku (pouze světlé části)
- 1/2 šálku vyloupaných pistácií
- 2 PL čerstvé citronové šťávy
- 2 stroužky česneku
- 2 PL olivového oleje
- 1 PL čerstvé petrželky
- sůl
- pepř
Postup:
- Stroužky česneku oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny.
- Rozpalte pánev s olejem a česnek na ní 3 minuty restujte.
- Následně přidejte do pánve také kolečka pórku a trošku soli.
- Restujte přibližně 5 minut.
- Směs nechte chvilku vychladnout a poté přendejte do kuchyňského robota.
- Přidejte pistácie, petrželku, citronovou šťávu, pepř a olivový olej.
- Vše rozmixujte do podoby hladkého pyré.
Tato pórková pomazánka chutná znamenitě zejména na celozrnném pečivu.
Pórková pomazánka se skvěle snoubí především s čerstvým pečivem. Upečte si k ní naše křupavé domácí bagety.