Pórková pomazánka s pistáciemi

Pórková pomazánka s pistáciemi
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Netradiční spojení zeleniny, pistácií a bylinek dělá z této pomazánky opravdu výjimečný gurmánský zážitek. Natřená na krekry může být skvělým zpestřením na domácí oslavy či večírky.

Ingredience:

  • 1 šálek očištěného a nakrájeného pórku (pouze světlé části)
  • 1/2 šálku vyloupaných pistácií
  • 2 PL čerstvé citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 PL čerstvé petrželky
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Stroužky česneku oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny.
  2. Rozpalte pánev s olejem a česnek na ní 3 minuty restujte.
  3. Následně přidejte do pánve také kolečka pórku a trošku soli.
  4. Restujte přibližně 5 minut.
  5. Směs nechte chvilku vychladnout a poté přendejte do kuchyňského robota.
  6. Přidejte pistácie, petrželku, citronovou šťávu, pepř a olivový olej.
  7. Vše rozmixujte do podoby hladkého pyré.

Tato pórková pomazánka chutná znamenitě zejména na celozrnném pečivu.

Celozrnné pečivo namazané pomazánkou připravenou z pórku a pistácií
zdroj:steemit.com

Pórková pomazánka se skvěle snoubí především s čerstvým pečivem. Upečte si k ní naše křupavé domácí bagety.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.