Tyto žampiony portobello plněné mletým hovězím masem, čerstvým koriandrem, balzamikem a sýrem feta jsou šťavnaté, chutné a skvěle poslouží třeba jako skvělý lehký oběd, který si ideálně vychutnejte venku na slunci.
Co budete potřebovat
- 8 žampionů portobello
- olivový olej
- špetka soli
- špetka pepře
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- ½ velké červené cibule
- 2 lžíce balzamikového octa
- 500 g libového hovězího mletého masa
- hrst čerstvého koriandru
- 25 g sýra feta
Postup
- Položte žampiony lícem dolů na plech na pečení.
- Potřete trochou oleje a dochuťte solí a pepřem.
- Žampiony otočte a odstraňte nožičky.
- Potřete olejem, zakápněte balzamikovým octem a dochuťte solí a pepřem.
- Žampiony pečte 6 minut při 200 stupních Celsia.
- Vylijte přebytečnou tekutinu.
- Vložte houby zpět do trouby, aby zůstaly teplé, zatímco budete připravovat náplň.
- Na pánvi na středním plameni rozehřejte lžičku oleje.
- Přidejte nasekaný česnek a na kostičky nakrájenou červenou cibuli.
- Restujte do měkka.
- Přidejte mleté maso a restujte, dokud nezhnědne.
- Zbavte se přebytečné tekutiny.
- Vmíchejte natrhaný koriandr.
- Do teplých žampionů naneste masovou směs.
- Posypte rozdrobenou fetou, okořeňte a podávejte.