Portobello plněné hovězím masem, koriandrem a fetou

Portobello plněné hovězím masem, koriandrem a fetou
Příprava: 15 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Tyto žampiony portobello plněné mletým hovězím masem, čerstvým koriandrem, balzamikem a sýrem feta jsou šťavnaté, chutné a skvěle poslouží třeba jako skvělý lehký oběd, který si ideálně vychutnejte venku na slunci.

Co budete potřebovat

  • 8 žampionů portobello
  • olivový olej
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • ½ velké červené cibule
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 500 g libového hovězího mletého masa
  • hrst čerstvého koriandru
  • 25 g sýra feta

Postup

  • Položte žampiony lícem dolů na plech na pečení.
  • Potřete trochou oleje a dochuťte solí a pepřem.
  • Žampiony otočte a odstraňte nožičky.
  • Potřete olejem, zakápněte balzamikovým octem a dochuťte solí a pepřem.
  • Žampiony pečte 6 minut při 200 stupních Celsia.
  • Vylijte přebytečnou tekutinu.
  • Vložte houby zpět do trouby, aby zůstaly teplé, zatímco budete připravovat náplň.
  • Na pánvi na středním plameni rozehřejte lžičku oleje.
  • Přidejte nasekaný česnek a na kostičky nakrájenou červenou cibuli.
  • Restujte do měkka.
  • Přidejte mleté ​​maso a restujte, dokud nezhnědne.
  • Zbavte se přebytečné tekutiny.
  • Vmíchejte natrhaný koriandr.
  • Do teplých žampionů naneste masovou směs.
  • Posypte rozdrobenou fetou, okořeňte a podávejte.
Žampiony portobello plněné mletým hovězím masem, čerstvým koriandrem, balzamikem a sýrem feta na dřevěném prkýnku s batáty a cherry rajčaty.
www.amummytoo.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.