Portobello plněné masem, kukuřicí a fazolemi

Portobello plněné masem, kukuřicí a fazolemi
Příprava: 15 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 3

Pokud jste milovníci tacos, tento recept si užijete! Obsahuje totiž všechny jeho příchutě a ani nepotřebujete tortillu. Masité žampiony portobello plněné mletým masem, tacos kořením, fazolemi, kukuřicí, cibulí a paprikou a zapečené s čedarem si navíc můžete připravit téměř kdykoli, protože jejich příprava je rychlá a jednoduchá.

Co budete potřebovat

  • 6 žampionů portobello, bez nožiček
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 1 červená paprika nakrájená na kostičky
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 3 lžíce taco koření
  • 425 ml rajčatové omáčky
  • 1 šálek mražené kukuřice
  • 1 šálek uvařených černých fazolí
  • 230 g strouhaného čedaru
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobu

Postup

  • Předehřejte troubu na 190°C.
  • Odstraňte ze žampionů nožičky a lžící vyškrábněte žábry.
  • Kloboučky rozložte na plech, potřete olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
  • Dejte stranou.
  • V pánvi na středním plameni osmahněte mleté ​​hovězí maso.
  • Když je hovězí maso uvařené, vyjměte ho z pánve a slijte tuk.
  • Přidejte 1 lžíci olivového oleje.
  • Když je olej horký, přidejte cibuli a papriku a dochuťte solí a pepřem.
  • Restujte, dokud zelenina nepustí vodu a voda se neodpaří, poté změkne a začne zlátnout, 5-7 minut.
  • Přidejte česnek a taco koření a restujte 30 sekund.
  • Dále přidejte do pánve kukuřici, černé fazole, rajčatovou omáčku a orestované mleté ​​maso a promíchejte.
  • Vařte 2–3 minuty nebo dokud se hovězí maso neprohřeje.
  • Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte ještě solí a pepřem.
  • Kloboučky naplňte masovou směsí a vršky posypte strouhaným čedarem.
  • Pečte 15 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a žampiony nezměknou.
  • V případě potřeby dokončete pod grilem na 1-2 minuty, aby se sýr zhnědl.
  • Nakonec ozdobte čerstvými bylinkami, jako je tymián a oregano, a servírujte.
Masité žampiony portobello plněné mletým masem, tacos kořením, fazolemi, kukuřicí, cibulí a paprikou a zapečené s čedarem, servírované na talíři s vedle položeným příborem.
www.foxandbriar.com

Inspirujte se i těmi nejlepšími a přitom jednoduchými recepty na tacos, ať už s masem nebo vegetariánskou variantou. Navíc vám poradíme, jak si vytvořit svou vlastní domácí tacos placku!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.