Pokud jste milovníci tacos, tento recept si užijete! Obsahuje totiž všechny jeho příchutě a ani nepotřebujete tortillu. Masité žampiony portobello plněné mletým masem, tacos kořením, fazolemi, kukuřicí, cibulí a paprikou a zapečené s čedarem si navíc můžete připravit téměř kdykoli, protože jejich příprava je rychlá a jednoduchá.
Co budete potřebovat
- 6 žampionů portobello, bez nožiček
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 1 červená paprika nakrájená na kostičky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 3 lžíce taco koření
- 425 ml rajčatové omáčky
- 1 šálek mražené kukuřice
- 1 šálek uvařených černých fazolí
- 230 g strouhaného čedaru
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
- čerstvé bylinky na ozdobu
Postup
- Předehřejte troubu na 190°C.
- Odstraňte ze žampionů nožičky a lžící vyškrábněte žábry.
- Kloboučky rozložte na plech, potřete olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
- Dejte stranou.
- V pánvi na středním plameni osmahněte mleté hovězí maso.
- Když je hovězí maso uvařené, vyjměte ho z pánve a slijte tuk.
- Přidejte 1 lžíci olivového oleje.
- Když je olej horký, přidejte cibuli a papriku a dochuťte solí a pepřem.
- Restujte, dokud zelenina nepustí vodu a voda se neodpaří, poté změkne a začne zlátnout, 5-7 minut.
- Přidejte česnek a taco koření a restujte 30 sekund.
- Dále přidejte do pánve kukuřici, černé fazole, rajčatovou omáčku a orestované mleté maso a promíchejte.
- Vařte 2–3 minuty nebo dokud se hovězí maso neprohřeje.
- Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte ještě solí a pepřem.
- Kloboučky naplňte masovou směsí a vršky posypte strouhaným čedarem.
- Pečte 15 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a žampiony nezměknou.
- V případě potřeby dokončete pod grilem na 1-2 minuty, aby se sýr zhnědl.
- Nakonec ozdobte čerstvými bylinkami, jako je tymián a oregano, a servírujte.
Inspirujte se i těmi nejlepšími a přitom jednoduchými recepty na tacos, ať už s masem nebo vegetariánskou variantou. Navíc vám poradíme, jak si vytvořit svou vlastní domácí tacos placku!