Portugalská polévka

Portugalská polévka

Na tuto velmi rychlou, jednoduchou a chutnou polévku vám bude stačit jen pár ingrediencí

Ingredience:

  • 3 plátky starého chleba nakrájeného na kostičky
  • 2 hrsti nasekaného koriandru
  • 2 stroužky česneku
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • vejce
  • voda
  • sůl
  • ocet

Postup:

  • V menším hrnci rozpalte olej na kterém opečete česnek
  • K opečenému česneku přihoďte hrst koriandru a ihned zalijte vývarem a nechte vařit
  • Mezi tím si ve velkém hrnci opečte na oleji kostičky chleba
  • Opečený chléb zalijte již připravenou polévkou, nechte asi 5 minut provařit
  • Polévku stáhněte z varu a přidejte polovinu zbylého koriandru
  • Polévku dosolte podle chuti
  • V průběhu vaření polévky si k podávání připravte pošírované vejce
  • Do mističky si rozklepněte vejce
  • Přiveďte k varu asi litr vody do které přidáte lžíci octa
  • Až voda zavaří, zmírněte var a udělejte lžící v hrnci vír
  • Do víru dejte vejce a nechte ve vodě asi 5 minut

Polévku servírujte v hlubokém talíři, na vrch dejte pošírované vejce a zasypte koriandrem.

Pokud se vám zdá klasická příprava pošírovaného vejce složitá, nezoufejte máme ro vás tip jak přípravu takového vejce zjednodušit.
Dejte si do misky fresh folii, do které rozklepnete vejce. Fresh folii s vejcem zavažte a dejte do vroucí vody na 5 minut.

Miska s polévkou a pošírovaným vejcem.
Zdroj: oliveoiltimes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.