Povidlová bábovka

Povidlová bábovka
Příprava: 40 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 12

Bábovku známe asi všichni, ale co ji naplnit bohatými kouřovými švestkovými povidly, díky kterým bude bábovka extra šťavnatá! Doufáme, že si tento trochu neobvyklý veganský moučník užijete.

Ingredience

Na těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 1 balení sušeného droždí
  • 1 balíček vanilkového cukru (volitelně)
  • 40 g cukru
  • 40 g rostlinného margarínu
  • 200 ml rostlinného mléka
  • 1 dávka rumu (volitelně)
  • 1 špetka soli
  • mouka na poprášení
  • margarín na vymazání

Na náplň:

  • 450 g povidel
  • 1/2 citronové šťávy
  • 1 lžička skořice
  • 1 dávka rumu (volitelně)

Postup

  1. Zahřejte mléko, aby bylo teplé, ale ne vařící.
  2. Rozpusťte v něm margarín a přidejte dávku rumu (volitelně).
  3. Do misky přidejte všechny zbývající suché ingredience na těsto a promíchejte.
  4. Přidejte teplé rostlinné mléko.
  5. Promíchejte všechny ingredience, aby vzniklo hladké těsto, které se nelepí.
  6. V případě potřeby přidejte trochu více mléka.
  7. Mísu s těstem přikryjte ručníkem a nechte 40 minut odpočívat v teplém prostředí, aby nakynulo.
  8. Mezitím v misce smíchejte všechny ingredience na náplň.
  9. Ochutnejte a uvidíte, jestli chcete přidat ještě něco.
  10. Formu na bábovku vymažte margarínem a poprašte moukou, aby se bábovka nelepila na formu.
  11. Poté, co těsto 40 minut odpočívá, jej na pomoučeném povrchu vyválejte válečkem na tloušťku půl centimetru.
  12. Náplň natřete na těsto, okraje udržujte čisté.
  13. Přehněte okraje, aby náplň nevytekla, a pak těsto vytvarujte jako štrúdl.
  14. Přendejte do formy.
  15. Mezitím zahřejte troubu na 160°C.
  16. Pečte bábovku asi 45 až 50 minut, dokud není zlatohnědá.
  17. Pomocí jehly zkontrolujte, zda je upečená správně.
  18. Jakmile ji vyjmete z trouby, okamžitě ji přendejte na talíř.
  19. Podávejte s moučkovým cukrem.
Bábovka plněná povidly na talířku.
www.fransfuturekitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.