Povidla v kombinaci s pudinkem jsou naprostou delikatesou! Ochutnejte tyto skvělé buchty a nezbude vám nic jiného než souhlasit.
Ingredience
Na těsto:
- 20 g čerstvého droždí (2 lžičky suchého droždí)
- 300 ml (1,25 šálku) mléka, vlažného
- 500 g (4 šálky) hladké mouky
- 50 g (0,25 šálku) cukru
- 2 žloutky
- špetka soli
- 60 g (0,25 šálku) másla, rozpuštěného
Na náplň:
- 250 – 300 g (1 – 1,25 šálku) povidel
Na pomazání buchet:
- 40 g (2,5 lžíce) rozpuštěného másla
Na pudink:
- 500 ml (2 šálky) mléka
- semínka z půlky vanilkového lusku
- 2 lžíce cukru
- 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
- 2 žloutky
- 1 polévková lžíce rumu
Postup
- Smíchejte droždí s 1 čajovou lžičkou cukru, 100 ml vlažného mléka a 2 lžícemi mouky a na teplém místě nechte kynout.
- Dejte žloutky, cukr a sůl do misky a zašlehejte.
- Mouku prosejte do žloutkové směsi a poté přidejte aktivované droždí a zbytek mléka.
- Začněte hníst pomocí ručního mixéru.
- Když je těsto dobře spojené a začne se tvořit hladká koule, přidejte rozpuštěné máslo a pokračujte v hnětení, dokud není máslo zcela zapracováno a těsto není hladké a vláčné.
- Zakryjte misku a nechte těsto hodinu kynout.
- Těsto vyklopte na pomoučenou plochu, znovu ho promíchejte a poté vyválejte na 1 cm silný obdélník.
- Nakrájejte na čtverce o rozměrech 6 × 6 cm a na každý čtverec dejte lžíci povidel.
- Vytvořte kuličky a vložte je na vymazaný plech blízko sebe.
- Rozpusťte máslo a pomažte jím vrchní část buchet a nechte buchty 30 minut kynout.
- Předehřejte troubu na 200°C a pečte buchty po dobu 15-20 minut, dokud nebudou zlatohnědé.
- Mezitím udělejte pudink.
- Smíchejte vaječné žloutky, vanilková semínka, cukr, kukuřičný škrob a rum, poté postupně přidávejte mléko, aby vám nevznikly hrudky.
- Vařte na středním ohni, dokud směs nezhoustne.
- Přendejte lžíci pudinku na talíř a na něj položte 1 nebo 2 buchty.
- Podávejte vlažné.