Povidlové buchty s vanilkovým pudinkem

Povidlové buchty s vanilkovým pudinkem
Příprava: 40 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Povidla v kombinaci s pudinkem jsou naprostou delikatesou! Ochutnejte tyto skvělé buchty a nezbude vám nic jiného než souhlasit.

Ingredience

Na těsto:

  • 20 g čerstvého droždí (2 lžičky suchého droždí)
  • 300 ml (1,25 šálku) mléka, vlažného
  • 500 g (4 šálky) hladké mouky
  • 50 g (0,25 šálku) cukru
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • 60 g (0,25 šálku) másla, rozpuštěného

Na náplň:

  • 250 – 300 g (1 – 1,25 šálku) povidel

Na pomazání buchet:

  • 40 g (2,5 lžíce) rozpuštěného másla

Na pudink:

  • 500 ml (2 šálky) mléka
  • semínka z půlky vanilkového lusku
  • 2 lžíce cukru
  • 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 žloutky
  • 1 polévková lžíce rumu

Postup

  1. Smíchejte droždí s 1 čajovou lžičkou cukru, 100 ml vlažného mléka a 2 lžícemi mouky a na teplém místě nechte kynout.
  2. Dejte žloutky, cukr a sůl do misky a zašlehejte.
  3. Mouku prosejte do žloutkové směsi a poté přidejte aktivované droždí a zbytek mléka.
  4. Začněte hníst pomocí ručního mixéru.
  5.  Když je těsto dobře spojené a začne se tvořit hladká koule, přidejte rozpuštěné máslo a pokračujte v hnětení, dokud není máslo zcela zapracováno a těsto není hladké a vláčné.
  6. Zakryjte misku a nechte těsto hodinu kynout.
  7. Těsto vyklopte na pomoučenou plochu, znovu ho promíchejte a poté vyválejte na 1 cm silný obdélník.
  8. Nakrájejte na čtverce o rozměrech 6 × 6 cm a na každý čtverec dejte lžíci povidel.
  9. Vytvořte kuličky a vložte je na vymazaný plech blízko sebe.
  10. Rozpusťte máslo a pomažte jím vrchní část buchet a nechte buchty 30 minut kynout.
  11. Předehřejte troubu na 200°C a pečte buchty po dobu 15-20 minut, dokud nebudou zlatohnědé.
  12. Mezitím udělejte pudink.
  13. Smíchejte vaječné žloutky, vanilková semínka, cukr, kukuřičný škrob a rum, poté postupně přidávejte mléko, aby vám nevznikly hrudky.
  14. Vařte na středním ohni, dokud směs nezhoustne.
  15. Přendejte lžíci pudinku na talíř a na něj položte 1 nebo 2 buchty.
  16. Podávejte vlažné.
Rozpůlená buchta plněná švestkami servírovaná na talířku s vanilkovým pudinkem.
www.zserbo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.