Povidlový kakaový koláč

Povidlový kakaový koláč
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Zdravý a přece chutný dezert z jednoduchých surovin! Můžete ho servírovat ke kávě nebo jako lahodnou snídani či svačinku.

Ingredience

  • 150 g špaldové celozrnné mouky
  • 50 g ovesných vloček
  • 150 g nastrouhaných jablek   
  • stévie dle chuti
  • 1 malá čajová lžička mleté skořice
  • prášek do pečiva bez fosátu
  • 1,5 – 2 lžíce kakaa
  • domácí povidla bez zbytečného cukru
  • nasekané mandle na posypání   

Postup

  1. Špaldovou celozrnnou mouku smíchejte s ovesnými vločkami, přidejte očištěné a nastrouhané jablko, stévii, skořici, prášek do pečiva a kakao.
  2. Umíchejte těsto.
  3. Zbytečně nepřidávejte vodu, pouze pokud to bude nezbytně nutné, tak trochu sójového mléka.
  4. Těsto musí být hustší.
  5. Vylijte do dortové formy nebo na plech natřený kokosovým nebo obyčejným olejem a vysypaný moukou.
  6. Vložte do trouby předehřáté na 170°C a pečte 40 minut.
  7. Před vyndáním špejlí zkontrolujte, zda je propečený.  
  8. Hotový koláč ihned potřete povidly a posypte mandlemi.
Kakaový dort posypaný mandlemi servírovaný na talíři.
www.vegespajza.sk

Co zkusit trochu neobvyklé moučníky se zeleninou? Možná vás to překvapí, ale recepty na sladké buchty z cukety jsou naprosto geniální!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.