Zdravý a přece chutný dezert z jednoduchých surovin! Můžete ho servírovat ke kávě nebo jako lahodnou snídani či svačinku.
Ingredience
- 150 g špaldové celozrnné mouky
- 50 g ovesných vloček
- 150 g nastrouhaných jablek
- stévie dle chuti
- 1 malá čajová lžička mleté skořice
- prášek do pečiva bez fosátu
- 1,5 – 2 lžíce kakaa
- domácí povidla bez zbytečného cukru
- nasekané mandle na posypání
Postup
- Špaldovou celozrnnou mouku smíchejte s ovesnými vločkami, přidejte očištěné a nastrouhané jablko, stévii, skořici, prášek do pečiva a kakao.
- Umíchejte těsto.
- Zbytečně nepřidávejte vodu, pouze pokud to bude nezbytně nutné, tak trochu sójového mléka.
- Těsto musí být hustší.
- Vylijte do dortové formy nebo na plech natřený kokosovým nebo obyčejným olejem a vysypaný moukou.
- Vložte do trouby předehřáté na 170°C a pečte 40 minut.
- Před vyndáním špejlí zkontrolujte, zda je propečený.
- Hotový koláč ihned potřete povidly a posypte mandlemi.
Co zkusit trochu neobvyklé moučníky se zeleninou? Možná vás to překvapí, ale recepty na sladké buchty z cukety jsou naprosto geniální!