Povidlový koláč s drobenkou

Povidlový koláč s drobenkou
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 20

Koláče s drobenkou patří mezi ty nejoblíbenější. Vyzkoušejte tuto verzi s lahodnými povidly!

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 120 ml mléka
  • 50 g másla
  • 1 vejce
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 1/2 kostky droždí
  • sůl

Na drobenku:

  • 50 g hrubé mouky
  • 50 g krupicového cukru
  • 30 g másla

Na dokončení:

  • 1 žloutek na potření
  • 1 hrnek povidel

Postup

  1. Smíchejte droždí, lžíci cukru, lžíci mouky a polovinu mléka a nechte vyjít kvásek.
  2. Teprve když se začnou tvořit bubliny, přidejte zbylý cukr, mouku se solí, vejce, mléko a rozpuštěné (vychladlé) máslo.
  3. Vypracujte těsto, přikryjte ho čistou utěrkou a nechte třičtvrtě hodiny kynout na teplém místě.
  4. Z cukru, másla a mouky udělejte drobenku.
  5. Troubu předehřejte na 180°C.
  6. Vychladlé těsto rozdělte na 4 části, z nichž vytvarujte koláče a dejte je na plech pokrytý pečícím papírem.
  7. Stěrkou naneste povidla a nechte asi centimetrový okraj.
  8. Ten potřete rozšlehaným žloutkem a potom koláče posypte připravenou drobenkou.
  9. Vložte do trouby a pečte přibližně 20 minut, okraje koláče by měly být pěkně zlaté.
Pokrájený koláč s povidly a drobenkou.
www.dobruchut.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.