Tuto náramnou omáčku můžete podávat s pappardelle nebo tagliatelle. Ale klidně ji můžete využít do našich oblíbených receptů na lasagne.
INGREDIENCE:
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 450 g mletého hovězího masa
- 250 g mletého vepřového
- 1 a ¼ hrnku červeného vína (nebo hovězího vývaru)
- 1 hrnek plnotučného mléka
- 800 g loupaných rajčat (v plechovce)
- 4 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce italského koření
- 1 bobkový list
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky pepře
- parmazán nebo jiný sýr na posypání
POSTUP:
- Cibulku nakrájenou na drobno a osmažte na oleji.
- Přidejte prolisovaný česnek, najemno nakrájenou mrkev a celer a restujte 5 minut.
- Poté přidejte mleté maso a duste 7 minut.
- Přidejte mléko a nechte odpařit.
- Přidejte rajský protlak, italské koření, rajčata i s nálevem a bobkový list.
- Dle potřeby zřeďte vodou.
- Duste pomalu a klidně i dvě hodiny.
- Podávejte se svými oblíbenými těstovinami posypané nejlépe parmazánem.