Recepty na pravou českou polévku z brambor s houbami i bez nich. Inspirujte se!

Brambory, majoránka, houby. 

Že vám to nic neříká? Houby!

Polévka, která je tak vděčná, že ji stačí tak málo k dokonalosti. 

Vychutnejte si 6 nejlepších receptů na bramboračku na český způsob.

A pozor! Máme i varianty bez hub.

Typické spojení jsou brambory, houby a majoránka. Přidává se také kmín a česnek pro výraznější chuť.

Další přísady do bramboračky mají spíše krajovou nebo rodinnou tradici.

Někde se například přidává i hrst vařených krup nebo drobných krupek, trochu hrachu nebo fazolí, rozškvařená slanina či několik lžic smetany a z koření třeba i bobkový list nebo nové koření.

Receptů na bramboračku je spousta, ale většina z nich používá jíšku k zahuštění. Díky tomu je polévka ještě hutnější.

Dietní verze však může tento postup opomíjet.

Doufáme, že se vám polévky z brambor povedou a budou vám chutnat.

Podělte se s námi v komentářích.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.