Pravá cuketová nádivka

Pravá cuketová nádivka

Nakrájená tykev a nakrájená mrkev se spojí a vytvoří tento chutný recept na nádivku z cukety. Použijte žlutou odrůdu nebo použijte kombinaci žluté a zelené, záleží na vás. Pro barevnost přidejte červenou papriku nebo chilli.

Co budeme potřebovat

  • 4 střední cukety (nakrájené na plátky)
  • 1 lžička soli
  • 90 g másla (rozdělených)
  • 2 mrkve (oloupané a nakrájené)
  • 120 g nakrájené cibule
  • 600 g bylinkový chléb (krutony)
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 125 g zakysané smetany

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Zapékací mísu vymažte máslem.
  • Kolečka cukety vložíme do středního hrnce a podlijeme vodou.
  • Přidejte asi 1 lžičku soli a přiveďte k varu na vysokou teplotu.
  • Zakryjte a snižte teplotu na středně nízkou.
  • Vařte asi 3 až 4 minuty do změknutí.
  • Cuketu dobře sceďte a dejte stranou.
  • Ve stejném hrnci rozpusťte 4 lžíce másla na středně mírnou teplotu.
  • Když máslo přestane pěnit, přidejte mrkev a cibuli.
  • Vařte asi 5 minut nebo do měkka za častého míchání.
  • Odstraňte směs cibule a mrkve z plotny a vmíchejte 400 g bylinkových krutonů.
  • Přidejte smetanovou kuřecí vývar a zakysanou smetanu.
  • Přidejte cuketu a směs jemně míchejte, dokud se nespojí.
  • Směs přendejte do připravené zapékací mísy.
  • Vršek posypte zbylými krutony.
  • Pečte 25 až 35 minut nebo dokud nezačne bublat.

Jak si připravit domácí krutony se dozvíte v našem speciálním článku, který se jim věnuje.

Bílá zapékací mísa s cuketou a dalšími lahodnými ingrediencemi.
Zdroj: skinnytaste.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.