Italská pizza

Italská pizza
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 10

Tento druh jídla spatřil světlo světa už v 16. století. Nejdůležitější součástí pravého italského receptu je správná příprava těsta.

Pojďme na to!

Ingredience

  • 600ml teplé vody
  • 7 šálků mouky
  • 2,5–3 lžíce čerstvého droždí (můžete použít 2 čajové lžičky sušeného droždí)
  • 6 polévkových lžic extra panenského olivového oleje
  • 1,5 čajové lžičky soli
  • 2 čajové lžičky cukru
  • mozarrella a další přísady na pizzu dle chuti

Postup

  • Do misky vložte droždí a zalijte jej teplou vodou. Míchejte, dokud se droždí nerozpustí. 
  • Na vál vysypte mouku tak, aby připomínala sopku a droždí s vodou nalijte přímo do její špičky. Přidejte také veškeré další ingredience. 
  • Vše dohromady hněťte po dobu 10–15 minut, dokud nevznikne hladké a pružné těsto. 
  • Mísu vymažte trochou olivového oleje a vložte do ní těsto. Těsto v misce otočte, aby byl jeho povrch mírně naolejovaný. 
  • Mísu s těstem zakryjte a nechte odpočívat 4–5 hodin. Na povrchu těsta vytvořte nožem kříž. Italská tradice tento počin vykládá jako požehnání pokrmu.
  • Předehřejte troubu na 200 °C. 
  • Těsto z mísy vyklopte na pomoučený vál a rozdělte jej na polovinu. Nechte několik minut odpočívat.
  • Každou část těsta vytvarujte do tvaru kruhu pomocí rukou a vložte na plech. 
  • Každou pizzu pečte 10 minut, poté na ni přidejte mozzarellu a další přísady dle vlastního výběru a své chuti. Vložte zpět do trouby a pečte, dokud těsto nezhnědne. 
  • Hotovou pizzu vyjměte a ozdobte několika lístky čerstvé bazalky.

Pravé italské těsto na pizzu se sýrovou náplní.
zdroj: walksofitaly.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.