Pravá pekingská polévka

Pravá pekingská polévka

Tahle polévka patří mezi ty nejznámější a nejoblíbenější polévky nejen v Číně, ale po celém světě. 

Ingredience

  • 4 čínské houby shiitake
  • 4 šálky vývaru
  • 1 malá plechovka bambusových výhonků
  • 3 lžičky octa
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 vejce
  • 2 lžičky sezamu
  • 3 jarní cibulky

Postup

  1. Vývar nalijeme do hrnce. Houby nakrájíme na tenké proužky a přidáme do vývaru.
  2. Vaříme na mírném plameni 8 minut, přidáme bambusové výhonky a vaříme další 4 minuty.
  3. V misce si smícháme sojovou omáčku s octem a vmícháme do polévky.
  4. Poté si smícháme kukuřičný škrob s trochou vody a nalijeme do polévky. Mícháme dokud nám polévka nezačne houstnout.
  5. Nakonec do polévky přidáme rozšlehané vejce. Podáváme s jarní cibulkou a se sezamem.
Čínská polévka s vejcem v bílé misce.
zdroj: makeitdeliciously.wordpress.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.