Tahle polévka patří mezi ty nejznámější a nejoblíbenější polévky nejen v Číně, ale po celém světě.
Ingredience
- 4 čínské houby shiitake
- 4 šálky vývaru
- 1 malá plechovka bambusových výhonků
- 3 lžičky octa
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 vejce
- 2 lžičky sezamu
- 3 jarní cibulky
Postup
- Vývar nalijeme do hrnce. Houby nakrájíme na tenké proužky a přidáme do vývaru.
- Vaříme na mírném plameni 8 minut, přidáme bambusové výhonky a vaříme další 4 minuty.
- V misce si smícháme sojovou omáčku s octem a vmícháme do polévky.
- Poté si smícháme kukuřičný škrob s trochou vody a nalijeme do polévky. Mícháme dokud nám polévka nezačne houstnout.
- Nakonec do polévky přidáme rozšlehané vejce. Podáváme s jarní cibulkou a se sezamem.