Omáčka z rajčat je krásně nasládlá a na přípravu jednodušší než byste čekali. Kupte si dobré hovězí a pusťte se do toho.
Ingredience
- 1 kg hovězí plece
- 3 cibule
- 3 střední mrkve
- ½ menšího celeru
- 3 stroužky česneku
- 5 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 1 hřebíček
- špetka skořice
- ½ ČL soli
- 10 kuliček černého pepře
- 2 PL oleje
- 1.5 kg rajčat
- 2 PL cukru
Postup
- Maso očistěte a odblaňte
- Celer a mrkve pokrájejte na menší kousky, jednu cibuli rozkrojte na půl, česnek oloupejte
- Do hrnce dejte maso, zeleninu, bobkový list, nové koření, pepř a sůl, zalijte vodou a vařte dokud maso není měkké
- Vývar přeceďte, maso a mrkev si dejte stranou
- Zbylé dvě cibule nakrájejte na drobno a opečte ve středním hrnci na oleji do zlatova
- Rajčata nakrájejte na kousky a přidejte k cibuli
- Zalijte polovinou vývaru a povařte, dokud rajčata nezměknou
- Přidejte mrkve z vývaru a rozmixujte dohladka
- Přepasírujte přes síto
- Vraťte do hrnce, oslaďte dle chuti a ještě chvíli povařte. Pokud je omáčka moc řídká můžete ji zahustit jíškou
- Maso nakrájejte na plátky a vložte do omáčky
- Servírujte s kynutými knedlíky