Pravá rajská omáčka s hovězím masem

Pravá rajská omáčka s hovězím masem

Omáčka z rajčat je krásně nasládlá a na přípravu jednodušší než byste čekali. Kupte si dobré hovězí a pusťte se do toho.

Ingredience

  • 1 kg hovězí plece
  • 3 cibule
  • 3 střední mrkve
  • ½ menšího celeru
  • 3 stroužky česneku
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 1 hřebíček
  • špetka skořice
  • ½ ČL soli
  • 10 kuliček černého pepře
  • 2 PL oleje
  • 1.5 kg rajčat
  • 2 PL cukru

Postup

  • Maso očistěte a odblaňte
  • Celer a mrkve pokrájejte na menší kousky, jednu cibuli rozkrojte na půl, česnek oloupejte
  • Do hrnce dejte maso, zeleninu, bobkový list, nové koření, pepř a sůl, zalijte vodou a vařte dokud maso není měkké
  • Vývar přeceďte, maso a mrkev si dejte stranou
  • Zbylé dvě cibule nakrájejte na drobno a opečte ve středním hrnci na oleji do zlatova
  • Rajčata nakrájejte na kousky a přidejte k cibuli
  • Zalijte polovinou vývaru a povařte, dokud rajčata nezměknou
  • Přidejte mrkve z vývaru a rozmixujte dohladka
  • Přepasírujte přes síto
  • Vraťte do hrnce, oslaďte dle chuti a ještě chvíli povařte. Pokud je omáčka moc řídká můžete ji zahustit jíškou
  • Maso nakrájejte na plátky a vložte do omáčky
  • Servírujte s kynutými knedlíky
Poctivá česká omáčka z rajčat a hovězím masem.
Zdroj: Dreamstime.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.