Máte slabost pro vejce a zeleninu? Vyzkoušejte jejich spojení v tomto receptu.
Ingredience
- 4 vejce
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 400 g rajčatového pyré
- 1 čajová lžička sladké papriky
- 1/2 čajové lžičky kmínu
- 1 čajová lžička mletého chilli
- 1 svazek koriandru nebo petrželky
- 4 PL olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Oloupejte česnek a cibuli a nakrájejte je na tenké plátky.
- Vložte do velké pánve s olejem.
- Červenou papriku očistěte, odstraňte semínka a nakrájejte ji na kostičky.
- Kousky papriky přidejte ke směsi cibule a česneku na pánev.
- Přidejte sladkou papriku, kmín a chilli a vařte přibližně 10 minut, dokud paprika nezměkne.
- Přidejte rajčatový protlak, osolte a vařte dalších 10 minut.
- Nyní lžící vytvořte v omáčce důlky a vyklepněte do nich vejce.
- Vařte na mírném ohni a přiklopené poličkou asi 5 minut, dokud vejce neztuhnou.
- Vypněte oheň, posypte velkým množstvím nasekaného koriandru nebo petrželky, opepřete a podávejte.
![Pokrm šakšuka s vejci.](https://www.receptia.cz/wp-content/uploads/2025/01/prava-shakshuka.jpg)