Pravá shakshuka

Pravá shakshuka
Příprava: 30 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

Máte slabost pro vejce a zeleninu? Vyzkoušejte jejich spojení v tomto receptu.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 400 g rajčatového pyré
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • 1/2 čajové lžičky kmínu
  • 1 čajová lžička mletého chilli
  • 1 svazek koriandru nebo petrželky
  • 4 PL olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Oloupejte česnek a cibuli a nakrájejte je na tenké plátky.
  • Vložte do velké pánve s olejem.
  • Červenou papriku očistěte, odstraňte semínka a nakrájejte ji na kostičky.
  • Kousky papriky přidejte ke směsi cibule a česneku na pánev.
  • Přidejte sladkou papriku, kmín a chilli a vařte přibližně 10 minut, dokud paprika nezměkne.
  • Přidejte rajčatový protlak, osolte a vařte dalších 10 minut.
  • Nyní lžící vytvořte v omáčce důlky a vyklepněte do nich vejce.
  • Vařte na mírném ohni a přiklopené poličkou asi 5 minut, dokud vejce neztuhnou.
  • Vypněte oheň, posypte velkým množstvím nasekaného koriandru nebo petrželky, opepřete a podávejte.
Pokrm šakšuka s vejci.
zdroj: redketchup.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.