Pravá sicilská granita z mandlí

Pravá sicilská granita z mandlí
Příprava: 90 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 4

Pokud máte zmrzlinovač, bude příprava rychlejší, ale ani bez něj není nemožné připravit si doma vynikající sicilskou granitu.

Ingredience

  • 750 ml vody
  • 150 g cukru
  • 130 g celých mandlí se slupkou

Postup

  • Na pánvi několik minut opékáte 30 gramů mandlí i se slupkou.
  • Dalších 100 g mandlí dejte spařit do vody, aby se uvolnila slupka.
  • Všechny mandle vložte do mixéru a přidejte 400 mililitrů vody.
  • Mandle rozmixujte a poté směs přeceďte přes jemné sítko do skleněné nádoby.
  • Zbylých 350 mililitrů vody nalijte do hrnce, přidejte cukr a přiveďte k varu.
  • Jakmile voda začne vřít, přidejte „mandlové mléko“ ze skleněné nádoby.
  • Vařte jednu minutu a poté nechte vychladnout.
  • Vše přelijte do plastového kontejneru, hermeticky uzavřete a dejte do mrazáku.
  • Po půl hodině granitu vyjměte z mrazáku a důkladně promíchejte vidličkou, abyste rozbili vzniklé ledové krystalky.
  • Stejný postup opakujte přibližně každých 30 minut ještě dvakrát až třikrát.
Sklenička s mandlovou granitou.
zdroj: sedutiatavola.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.