Pokud máte zmrzlinovač, bude příprava rychlejší, ale ani bez něj není nemožné připravit si doma vynikající sicilskou granitu.
Ingredience
- 750 ml vody
- 150 g cukru
- 130 g celých mandlí se slupkou
Postup
- Na pánvi několik minut opékáte 30 gramů mandlí i se slupkou.
- Dalších 100 g mandlí dejte spařit do vody, aby se uvolnila slupka.
- Všechny mandle vložte do mixéru a přidejte 400 mililitrů vody.
- Mandle rozmixujte a poté směs přeceďte přes jemné sítko do skleněné nádoby.
- Zbylých 350 mililitrů vody nalijte do hrnce, přidejte cukr a přiveďte k varu.
- Jakmile voda začne vřít, přidejte „mandlové mléko“ ze skleněné nádoby.
- Vařte jednu minutu a poté nechte vychladnout.
- Vše přelijte do plastového kontejneru, hermeticky uzavřete a dejte do mrazáku.
- Po půl hodině granitu vyjměte z mrazáku a důkladně promíchejte vidličkou, abyste rozbili vzniklé ledové krystalky.
- Stejný postup opakujte přibližně každých 30 minut ještě dvakrát až třikrát.