Věděli jste, že si Maďaři domácí langoše připravovali i podle této bramborové receptury?
INGREDIENCE
- 4 ks brambor
- sůl
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky zakysané smetany
- polohrubá mouka
- muškátový oříšek
- pepř
- olej na smažení
K podávání:
- zakysaná smetana
- česnek
- strouhaný sýr
POSTUP
- Brambory si ve slupce uvaříme v osolené vodě.
- Necháme je vychladnout, oloupeme je a nastrouháme najemno.
- Přidáme k nim sůl, pepř, trochu muškátového oříšku, prolisovaný česnek, zakysanou smetanu a vejce.
- Promícháme a postupně dosypáváme mouku, aby nám vzniklo hutnější těsto.
- Z těsta pak oddělujeme kousky a smažíme je jako placku na oleji z obou stran.
- Podáváme potřené česnekem, zakysanou smetanou a posypané strouhaným sýrem.