Pravé domácí langoše bez droždí

Pravé domácí langoše bez droždí

Věděli jste, že si Maďaři domácí langoše připravovali i podle této bramborové receptury?

INGREDIENCE

  • 4 ks brambor
  • sůl
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky zakysané smetany
  • polohrubá mouka
  • muškátový oříšek
  • pepř
  • olej na smažení

K podávání:

  • zakysaná smetana
  • česnek
  • strouhaný sýr

POSTUP

  • Brambory si ve slupce uvaříme v osolené vodě. 
  • Necháme je vychladnout, oloupeme je a nastrouháme najemno. 
  • Přidáme k nim sůl, pepř, trochu muškátového oříšku, prolisovaný česnek, zakysanou smetanu a vejce. 
  • Promícháme a postupně dosypáváme mouku, aby nám vzniklo hutnější těsto.  
  • Z těsta pak oddělujeme kousky a smažíme je jako placku na oleji z obou stran. 
  • Podáváme potřené česnekem, zakysanou smetanou a posypané strouhaným sýrem. 
Bramborové langoše na maďarský způsob.
cookpad.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.