Francouzské brambory s vejci a uzeným

Francouzské brambory s vejci a uzeným
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Klasický recept na brambory po francouzsku si můžete připravit již během chvilky. Stačí pár ingrediencí a máte jídlo pro celou rodinu. Vajíček použijte nejlépe 12ks, pro pořádné spojení s bramborami. Ovšem v nouzi stačí i 6ks.

Ingredience

  • 500g uzeného masa či slaniny nakrájené na kostičky
  • 1 cibule
  • 3 nadrcené stroužky česneku
  • 12 velkých vajec
  • 1 šálek mléka nebo smetany
  • 1kg brambor
  • 150g strouhaného sýra (dle chuti)
  • sůl
  • pepř
  • 2 nasekané jarní cibulky
  • máslo na vymazání pekáče

Postup

  • Zahřejte troubu na 180°C. Pekáč vymažte máslem.
  • Dejte vařit brambory ve slupce v osolené vodě.
  • Po uvaření slejte a nechte vychladnout.
  • Na pánvi zpěňte cibuli a osmažte uzené.
  • Přidejte česnek a restujte 2 minuty.
  • Ve velké misce rozšlehejte vejce s mlékem a sýrem. Dochuťte solí a pepřem.
  • Vychladlé brambory oloupejte a nakrájejte na plátky nebo protlačte kráječem.
  • Poté rozprostřete do vymazaného pekáče nalijte směs vaječnou směs a přidejte orestované uzené a nakrájenou jarní cibulku.
  • Dle chuti dosolte.
  • Vše promíchejte a pečte 20 minut nebo dozlatova.
Zapečené brambory s vejci a uzeným
Zdroj: twopeasandtheirpod.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.