Pravé jarní závitky s vepřovým masem

Pravé jarní závitky s vepřovým masem
Příprava: 30 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 4

Autentický, lahodný a relativně snadný vietnamský recept na jarní závitky plněné vepřovým masem, krevetami, rýžovými nudlemi a zeleninou.

Ingredience

  • 450g čerstvých krevet
  • 450g vepřové kýty
  • hlávkový červený salát nebo ledový salát
  • pár větviček máty
  • pažitka
  • balení rýžového papíru
  • balení rýžových nudlí
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 lžička cukru

Postup

  • Vepřové maso uvařte ve vodě s lžičkou soli a lžičkou cukru.
  • Maso vařte po dobu 30 minut. Poté, co se změní jeho barva na světle hnědou a vyplave na povrch, vyjměte ho.
  • Krevety zbavte střívek, dejte do hrnce s vodou, přidejte 1/2 lžičky soli a vařte 1,5-2,5 minuty. Krevety by měly být průsvitné.
  • Poté odstraňte skořápky a ocasy z krevet, nakrájejte je na polovinu podélně. Vepřové maso nakrájejte na tenké plátky, aby se vám snadněji rolovalo.
  • Nudle uvařte dle pokynů na obalu. Mezitím si připravte zeleninu – opláchněte a usušte.
  • Listy rýžového papíru namočte v talíři s teplou vodou asi na 5-10 sekund. Měl by se namáčet jen po takovou dobu, aby byl poddajný a snadno se s ním manipulovalo. Nesmí být příliš měkký a lepkavý.
  • Namočený rýžový papír dejte na rovnou plochu. Položte salát na spodní část rýžového papíru. Na obou stranách nechejte 2-3 cm. Následuje vrstva máty a pažitky.
  • Na vrchní část papíru naskládejte2-3 krevety a na ně nakrájené plátky vepřového masa. Nakonec přidejte do spodní části papíru pár nudlí, které rovnoměrně rozložíte.
  • Přeložte levou a pravou stranu směrem ke středu. Poté přeložte spodní část nahoru, aby zakryla nudle. Aby závitek byl napnutý, při rolování lehce tlačte k sobě. Pokračujte v rolování a máte hotovo.
Závitky s krevetami a nudlemi.
Zdroj: whattocooktoday.com

Pro milovníky asijské kuchyně jsme připravili také recepty na čínské kung pao a to ve 4 variantách!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.