Pravé kremeše z listového těsta a tvarohem

Pravé kremeše z listového těsta a tvarohem

Není nic lepšího než dvě vrstvy listového těsta plněné nebeským tvarohovo-vanilkovým krémem, to je přesně tento recept na klasický Napoleonův dort!

Co budeme potřebovat

  1. 5 bílků
  2. 5 žloutků
  3. Špetka soli
  4. 300 g krystalového cukru
  5. 100 g kukuřičného škrobu (+ 1 polévková lžíce)
  6. 2 lžičky vanilkového extraktu
  7. Kůra z ½ citronu
  8. 250 g tučného tvarohu
  9. 1 l plnotučného mléka
  10. 200 g másla (nakrájené + 1 polévková lžíce)
  11. 2 pláty listového těsta

Postup

  1. Na vanilkový pudink si oddělíme vejce
  2. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh
  3. Průběhu šlehání pomalu přidáváme cukr a šleháme, dokud nejsou bílky tuhé a lesklé
  4. Postupně přidáváme do bílků vaječné žloutky jeden po druhém, každý žloutek opatrně a pomalu zapracujeme
  5. Poté přidáme kukuřičný škrob, vanilkový extrakt a jemně nastrouhanou citronovou kůru a pomocí plastové stěrky promícháme
  6. Mezitím si v kastrolu ohřejeme mléko
  7. Vaječnou směs velmi pomalu začneme přelévat mlékem velmi tenkým proudem
  8. Směs mléka a vajec přelijeme zpět do kastrolu, kde jsme ohřívali mléko
  9. Teplotu pod kastrolem zapneme na mírnou
  10. Za stálého šlehání přivedeme směs k varu
  11. Směs začne houstnout a měnit se v pudink, což je konzistence, které chceme dosáhnout
  12. Takže pokračujeme ve šlehání, dokud nezískáme hustý pudink
  13. Mícháme důkladně, aby se nám pudink nepřichytil na dně
  14. Kastrol sundáme z ohně a přidáme postupně nakrájené máslo
  15. Důkladně mícháme, aby se máslo rozpustilo a zapracovalo
  16. Když je máslo zapracované, náplň dáme stranou a necháme jí vychladnout
  17. Když je vanilkový pudink vychlazený na pokojovou teplotu, přimícháme do něj plnotučný tvaroh
  18. Důkladně promícháme, aby se ingredience dobře propojily, a dáme stranou
  19. Mezitím si předehřejeme troubu na 220 stupňů
  20. Pláty listového těsta vyložíme na plech na pečení
  21. Těsto poté pečeme jeden po druhém podle návodu na obalu, do zlatova, asi 12 minut
  22. Necháme ho zcela vychladnout
  23. Upečený plát těsta položíme na obdélníkový servírovací talíř, pokud je příliš nafouklé, jemně ho stlačíme
  24. Navrch rovnoměrně rozetřeme vanilkový pudink
  25. Nahoru položíme druhý plát těsta a jemně přitlačíme těsta k sobě
  26. Kremeš dáme na jednu nebo dvě hodiny do lednice a před podáváním ho posypeme moučkovým cukrem

Krémeše je nejlepší podávat v den výroby, pečivo tak bude stále křupavé. Chutná i druhý den, ale těsto už natáhne vlhkost a nebude tolik křupat.

Nejlepší recept na Napoleonův dort z listového těsta pudinku tvarohu.
Zdroj: whereismyspoon.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.