Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

Věděli jste, že originální varianta tohoto receptu neobsahuje vejce ani uzeniny? Jde pouze o směs zeleniny, především cibule, paprik a rajčat.

Ingredience:

  • 4 větší rajčata
  • 3 bílé nebo zelené papriky
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 PL sádla
  • 2 čajové lžičky sladké papriky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Následně nakrájejte na malé kousky omytá rajčata a na nudličky omyté papriky bez jádřinců. Kousky rajčat by měly být velké přibližně 1,5 centimetru, paprikové nudličky by měly mít délku přibližně 3 centimetry.
  3. Na pánvi či v hrnci rozpusťte sádlo, přidejte cibuli a 2 minuty povařte.
  4. Přidejte česnek, promíchejte a povařte 1 ještě minutu.
  5. Následně přidejte do pánve rovněž papriky, sůl a pepř.
  6. Důkladně promíchejte a přidejte zbývající ingredience, tedy rajčata a sladkou papriku.
  7. Opět důkladně promíchejte, přiklopte pokličkou a duste přibližně 10 minut.
  8. Následně pokličku odstraňte a za občasného míchání ještě několik minut povařte.

Maďarské lečo podávejte s čerstvým pečivem nebo s rýží.

Typický maďarský zeleninový pokrm z rajčat, papriky a cibule
zdroj: mypureplants.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.