Věděli jste, že originální varianta tohoto receptu neobsahuje vejce ani uzeniny? Jde pouze o směs zeleniny, především cibule, paprik a rajčat.
Ingredience:
- 4 větší rajčata
- 3 bílé nebo zelené papriky
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 PL sádla
- 2 čajové lžičky sladké papriky
- sůl, pepř
Postup:
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Následně nakrájejte na malé kousky omytá rajčata a na nudličky omyté papriky bez jádřinců. Kousky rajčat by měly být velké přibližně 1,5 centimetru, paprikové nudličky by měly mít délku přibližně 3 centimetry.
- Na pánvi či v hrnci rozpusťte sádlo, přidejte cibuli a 2 minuty povařte.
- Přidejte česnek, promíchejte a povařte 1 ještě minutu.
- Následně přidejte do pánve rovněž papriky, sůl a pepř.
- Důkladně promíchejte a přidejte zbývající ingredience, tedy rajčata a sladkou papriku.
- Opět důkladně promíchejte, přiklopte pokličkou a duste přibližně 10 minut.
- Následně pokličku odstraňte a za občasného míchání ještě několik minut povařte.
Maďarské lečo podávejte s čerstvým pečivem nebo s rýží.