Pravé Masarykovo cukroví

Pravé Masarykovo cukroví

Jednoduché vánoční pečivo z pouhých několika málo ingrediencí, které nikdy nezklame.

Ingredience:

  • 1 a 1/3 šálku hladké mouky
  • 1/3 šálku moučkového cukru
  • 3/4 šálku másla
  • 3/4 šálku celých lískových oříšků
  • 1 žloutek
  • vanilková esence
  • moučkový cukr na obalení

Postup:

  1. Celé lískové oříšky namočte alespoň na hodinu do vody.
  2. Vyšlehejte máslo, žloutek a moučkový cukr dohladka.
  3. Přidejte hladkou mouku a vanilkovou esenci.
  4. Vypracujte ručně v těsto.
  5. Do těsta přidejte osušené lístkové ořechy.
  6. Těsto rozdělte na dvě části a vytvarujte do podoby válečku.
  7. Zabalte do potravinové fólie a vložte na noc do ledničky.
  8. Předehřejte si troubu na 170 °C.
  9. Každý váleček nakrájejte ostrým nožem na plátky silné asi 1 cm.
  10.  Masarykovo cukroví dejte na plech vyložený pečicím papírem.
  11. Pečte přibližně 10 minut, dokud cukroví nezačne lehce zlátnout.
  12.  Ještě teplé cukroví poté obalte v moučkovém cukru.
Vánoční pečivo prezidenta Masaryka.
Zdroj: cooklikeczechs.com

Kakao se přidává do mnoha druhů vánočního pečiva. Vyzkoušejte i další varianty kakaového cukroví!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.