Jednoduché vánoční pečivo z pouhých několika málo ingrediencí, které nikdy nezklame.
Ingredience:
- 1 a 1/3 šálku hladké mouky
- 1/3 šálku moučkového cukru
- 3/4 šálku másla
- 3/4 šálku celých lískových oříšků
- 1 žloutek
- vanilková esence
- moučkový cukr na obalení
Postup:
- Celé lískové oříšky namočte alespoň na hodinu do vody.
- Vyšlehejte máslo, žloutek a moučkový cukr dohladka.
- Přidejte hladkou mouku a vanilkovou esenci.
- Vypracujte ručně v těsto.
- Do těsta přidejte osušené lístkové ořechy.
- Těsto rozdělte na dvě části a vytvarujte do podoby válečku.
- Zabalte do potravinové fólie a vložte na noc do ledničky.
- Předehřejte si troubu na 170 °C.
- Každý váleček nakrájejte ostrým nožem na plátky silné asi 1 cm.
- Masarykovo cukroví dejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte přibližně 10 minut, dokud cukroví nezačne lehce zlátnout.
- Ještě teplé cukroví poté obalte v moučkovém cukru.
Kakao se přidává do mnoha druhů vánočního pečiva. Vyzkoušejte i další varianty kakaového cukroví!