Tato čokoládová cukrovinka je proslulá po celém světě a snad neexistuje nikdo, kdo by jí neznal aspoň podle názvu. Obsahuje jen ty nejlahodnější ingredience, díky nimž mají zcela charakteristickou a nenapodobitelnou chuť. Omrkněte také recepty na ořechové kuličky, ty rozhodně také stojí za pozornost.
Ingredience:
- 380 g marcipánu (domácího nebo kupovaného)
- 380 g pistáciového marcipánu
- 540 g nugátu
- 450 g hořké čokolády
Postup:
- Z pistáciového marcipánu odebíráme stejně velké kousky hmoty, které vytvarujeme do kuliček.
- Připravíme si nugát a odebereme z něj stejný počet kusů hmoty, jako u pistáciového marcipánu.
- Z nugátu vytvarujeme kolečko, položíme na něj kuličku z pistácií a rovněž utvoříme kuličku.
- Nakonec odlupujeme kousky marcipánu, vytvoříme z něj ještě větší kolečko než předtím z nugátu a vložíme do něj připravenou nugátovo-pistáciovou kuličku.
- Zabalíme a v dlaních vytvarujeme do větší koule. Takto hotové koule naskládáme na tác a dáme aspoň na 2 hodiny vychladit do lednice.
- Potom rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, odstavíme a vyndáme z lednice koule.
- Každou kouli ponoříme do rozpuštěné čokolády, ideálně použijeme špejli, aby nedošlo k opaření prstů.
- Kouli důkladně obalíme čokoládou a naskládáme na tác vyložený pečícím papírem.
- Dáme zpět do lednice a necháme zatuhnout. Skladujeme ve vzduchotěsné nádobě.
Tip: Pokud chceme připravit Mozartovy koule jako dárek, zabalíme je po zatuhnutí každou jednotlivě do zlaté fólie a naskládáme do dárkové krabičky či sáčku.