Pravé mozartovy koule

Pravé mozartovy koule

Tato čokoládová cukrovinka je proslulá po celém světě a snad neexistuje nikdo, kdo by jí neznal aspoň podle názvu. Obsahuje jen ty nejlahodnější ingredience, díky nimž mají zcela charakteristickou a nenapodobitelnou chuť. Omrkněte také recepty na ořechové kuličky, ty rozhodně také stojí za pozornost.

Ingredience:

  • 380 g marcipánu (domácího nebo kupovaného)
  • 380 g pistáciového marcipánu
  • 540 g nugátu
  • 450 g hořké čokolády

Postup:

  • Z pistáciového marcipánu odebíráme stejně velké kousky hmoty, které vytvarujeme do kuliček.
  • Připravíme si nugát a odebereme z něj stejný počet kusů hmoty, jako u pistáciového marcipánu.
  • Z nugátu vytvarujeme kolečko, položíme na něj kuličku z pistácií a rovněž utvoříme kuličku.
  • Nakonec odlupujeme kousky marcipánu, vytvoříme z něj ještě větší kolečko než předtím z nugátu a vložíme do něj připravenou nugátovo-pistáciovou kuličku.
  • Zabalíme a v dlaních vytvarujeme do větší koule. Takto hotové koule naskládáme na tác a dáme aspoň na 2 hodiny vychladit do lednice.
  • Potom rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, odstavíme a vyndáme z lednice koule.
  • Každou kouli ponoříme do rozpuštěné čokolády, ideálně použijeme špejli, aby nedošlo k opaření prstů.
  • Kouli důkladně obalíme čokoládou a naskládáme na tác vyložený pečícím papírem.
  • Dáme zpět do lednice a necháme zatuhnout. Skladujeme ve vzduchotěsné nádobě.

Tip: Pokud chceme připravit Mozartovy koule jako dárek, zabalíme je po zatuhnutí každou jednotlivě do zlaté fólie a naskládáme do dárkové krabičky či sáčku.

Luxusní domácí Mozartkugeln.
Zdroj: https://www.daringgourmet.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.