Pravé řecké tzatziki

Pravé řecké tzatziki

Jinak známé jako jogurtovo-okurková omáčka, která nesmí chybět v žádné řecké restauraci. Tato omáčka se vyrábí velmi jednoduše z jogurtu, scezené okurky, olivového oleje, čerstvých bylinek, česneku, citronové šťávy a soli. Je to osvěžující dip nebo pomazánka, která se dá jíst samostatně jen s pita chlebem nebo jako příloha k různým řeckým pokrmům. Pro další inspiraci kam tuto krémovou okurkovou omáčku použít, hledejte níže v tomto článku!

Co budeme potřebovat

  1. 500 g nastrouhané okurky (nahrubo)
  2. 375 g řeckého jogurtu
  3. 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  4. 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  5. 1 lžíce citronové šťávy
  6. 1 střední stroužek česneku (prolisovaný)
  7. ½ lžičky jemné mořské soli

Postup

  1. Okurku si na struhadle nastrouháme
  2. Poté z ní vymačkáme veškerou přebytečnou vodu
  3. Vymačkanou okurku přesuneme do servírovací mísy
  4. Přidáme jogurt, olivový olej, kopr, citronovou šťávu, česnek a sůl
  5. Mícháme, aby se ingredience promíchaly
  6. Směs necháme 5 minut odležet, aby se chutě propojily
  7. Ochutnáme a přidáme další nasekaný kopr, citronovou šťávu a sůl, pokud je to potřeba
  8. Tzatziki podáváme ihned nebo je umístíme do lednice pro pozdější použití
  9. Zbylé tzatziki vydrží v chladu asi 4 dny
Krémová omáčka z řeckého jogurtu s okurkou a koprem s olivou.
Zdroj: foodinista.nl

Dobrého, kvalitního a zdravého jídla není nikdy dost! Řecká kuchyně je svou lehkostí proslulá, a proto prozkoumejte a vyzkoušejte i další recepty řecké kuchyně, které si bezesporu také vychutnáte!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.