Pravé špagety aglio olio

Pravé špagety aglio olio

Klasický recept na italské česnekové těstoviny, který je velmi snadný na přípravu, protože k němu stačí jen 4 základní ingredience (špagety, olivový olej, česnek a drcené vločky červené papriky) a za 20 minut máte chutný pokrm!

Co budeme potřebovat

  1. 500 g špaget
  2. 50 ml kvalitního olivového oleje
  3. 6 – 8 stroužků česneku
  4. ½ lžičky chilli prášku
  5. Petrželka
  6. Parmazán

Postup

  1. Ve velkém hrnci si k varu přivedeme osolenou vodu
  2. Přidáme špagety a vaříme, podle návodu na obalu, nebo dokud nejsou takzvaně na skus (al dente)
  3. Odebereme si ½ hrnečku vody ze špaget
  4. Špagety scedíme a dáme na stranu
  5. Na pánvi si na střední teplotu zahřejeme olivový olej
  6. Přidáme na plátky nakrájený česnek a chilli
  7. Vše restujeme po dobu 3-5 minut, dokud česnek nezezlátne a koření se nerozvoní
  8. Okapané těstoviny vhodíme do česnekové omáčky
  9. Začneme restovat a přidáme trochu vody ze špaget
  10. Špagety v oleji důkladně promícháme, aby se všechny obalily
  11. Pokud se nám zdá omáčka příliš suchá přidáme ještě vodu z těstovin
  12. Ochutnáme a popřípadě dochutíme solí a pepřem nebo také chilli
  13. Těstoviny v česnekové omáčce podáváme ihned ještě horké, ozdobené nasekanou petrželkou a strouhaným parmazánem
Klasický italský recept na špagety s česnekem a olejem.
Zdroj: damndelicious.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.