Klasický recept na italské česnekové těstoviny, který je velmi snadný na přípravu, protože k němu stačí jen 4 základní ingredience (špagety, olivový olej, česnek a drcené vločky červené papriky) a za 20 minut máte chutný pokrm!
Co budeme potřebovat
- 500 g špaget
- 50 ml kvalitního olivového oleje
- 6 – 8 stroužků česneku
- ½ lžičky chilli prášku
- Petrželka
- Parmazán
Postup
- Ve velkém hrnci si k varu přivedeme osolenou vodu
- Přidáme špagety a vaříme, podle návodu na obalu, nebo dokud nejsou takzvaně na skus (al dente)
- Odebereme si ½ hrnečku vody ze špaget
- Špagety scedíme a dáme na stranu
- Na pánvi si na střední teplotu zahřejeme olivový olej
- Přidáme na plátky nakrájený česnek a chilli
- Vše restujeme po dobu 3-5 minut, dokud česnek nezezlátne a koření se nerozvoní
- Okapané těstoviny vhodíme do česnekové omáčky
- Začneme restovat a přidáme trochu vody ze špaget
- Špagety v oleji důkladně promícháme, aby se všechny obalily
- Pokud se nám zdá omáčka příliš suchá přidáme ještě vodu z těstovin
- Ochutnáme a popřípadě dochutíme solí a pepřem nebo také chilli
- Těstoviny v česnekové omáčce podáváme ihned ještě horké, ozdobené nasekanou petrželkou a strouhaným parmazánem