Jedinečné recepty z divočáka v 5 různých podobách! Gurmánský zážitek zaručen!

Nechce se vám neustále konzumovat jen vepřové, hovězí a drůbeží maso?

Naučte se připravovat zvěřinu.

Začít můžete s našimi recepty na kančí maso!

Je velmi zdravé, chutné a dá se připravit na mnoho zajímavých způsobů.

Vyzkoušejte ho v podobě guláše, na víně či se šípkovou!

Šípkovou omáčku lze připravit několika různými způsoby. Poradíme vám jak!

Proč zařadit kančí maso do jídelníčku?

Maso z divoce žijících zvířat představuje zdravou a zajímavou možnost, jak si nás jídelníček zpestřit a ozvláštnit. Od běžného masa v podobě vepřového, hovězího či drůbeže se zvěřina liší nejen svou chutí, ale také složením a výživovými hodnotami.

Kančí maso vyniká vysokým množstvím bílkovin a naopak nízkým obsahem tuků. To z něj tak dělá i maso vhodné pro sportovce či pro osoby, které se snaží zhubnout.

Kromě toho obsahuje rovněž spektrum vitamínů B a také minerální látky, jako je železo, zinek, fosfor či draslík. Jediné, na co je třeba si v souvislosti s kančím masem dávat pozor, je to, abyste ho kupovali pouze od ověřených prodejců. Jinak vám hrozí nákaza různými chorobami, kterými může být toto maso napadeno.

Martina Stastna

Autor článku
Martina Stastna

Láska prochází žaludkem. Sytý hladovému nevěří. Hlad je nejlepší kuchař. To jsou jen některá rčení, která dokládají, jak důležitou roli jídlo v našich životech hraje. Vlastnoručně připravená snídaně, oběd či večeře ve společnosti našich blízkých je navíc často nejhezčím zážitkem celého dne. Rozšiřte si společně se mnou vaše kulinářské obzory! :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Objevte podobné tipy

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.