Receptů na holandský řízek je na světě už od jeho “stvoření” spousta. Který z nich je ale ten pravý? Tento odpovídá původní receptuře.
INGREDIENCE
- 1 kg vepřového bůčku
- 1 velké vejce
- 125 g mléka
- 250 g sýru eidam
- pepř
- sůl
- petrželka
Na obalení:
- 2 velká vejce
- 125 g strouhanky
- 125 g hladké mouky
- 125 g mléka
- olej na smažení
POSTUP
- Bůček si umyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
- Následně si jej nameleme, osolíme jej, opepříme, přidáme k němu nasekanou petrželku, nahrubo nastrouhaný sýr a mléko smíchané s vejcem.
- Těsto vypracujeme a dáme alespoň na hodinu odležet do lednice.
- Pak tvarujeme řízečky, které postupně obalujeme v mouce, osolených vejcích s mlékem a strouhance.
- Smažíme na rozpáleném oleji z každé strany zhruba 6-8 minut.