Pravý holandský řízek podle Pohlreicha

Pravý holandský řízek podle Pohlreicha
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 6

Receptů na holandský řízek je na světě už od jeho “stvoření” spousta. Který z nich je ale ten pravý? Tento odpovídá původní receptuře. 

INGREDIENCE

  • 1 kg vepřového bůčku
  • 1 velké vejce
  • 125 g mléka
  • 250 g sýru eidam
  • pepř
  • sůl
  • petrželka

Na obalení:

  • 2 velká vejce
  • 125 g strouhanky
  • 125 g hladké mouky
  • 125 g mléka
  • olej na smažení

POSTUP

  • Bůček si umyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. 
  • Následně si jej nameleme, osolíme jej, opepříme, přidáme k němu nasekanou petrželku, nahrubo nastrouhaný sýr a mléko smíchané s vejcem. 
  • Těsto vypracujeme a dáme alespoň na hodinu odležet do lednice.
  • Pak tvarujeme řízečky, které postupně obalujeme v mouce, osolených vejcích s mlékem a strouhance. 
  • Smažíme na rozpáleném oleji z každé strany zhruba 6-8 minut.
Poctivý řízek z mletého masa se sýrem.
bonvivani.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.