Pravý katův šleh z krůty

Pravý katův šleh z krůty
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Nakonec zde máme katův šleh s krůtí masem. Opět podle přidejte pikantní přísady s ohledem na vaše preference a strávníky.

Ingredience

  • 500-700g krůtího masa (stehenní řízky nebo prsní)
  • 2ks cibule
  • 3 polévkové lžíce pikantního kečupu (nebo jemného)
  • 3 stroužky drceného česneku
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 1 ks feferonky nebo chilli papričky (dle chuti)
  • 200ml kuřecího vývaru (nebo kostka bujónu rozpuštěná ve vodě)
  • rostlinný olej
  • sůl a pepř

Postup

  • Maso očistěte a nakrájejte na nudličky.
  • Na pánvi rozpalte olej a orestujte maso ze všech stran.
  • Přidejte nakrájenou cibuli a dle chuti osolte a opepřete.
  • Poté vmíchejte kečup, hořčici, česnek, feferonku a podlijte vývarem.
  • Nechte 20-25 minut dusit, dokud ingredience nebudou měkké.
  • Hotový katův šleh podávejte s bramboráčky, bramborami, rýží nebo hranolkami a posypaný čerstvou jarní cibulkou nebo petrželkou.
Pikantní kaťák s krutím masem
Zdroj: hungryforever.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.