Tajnými ingrediencemi, které dodají salátu ještě intenzivnější chuť, jsou malé množství octa a cukru. Stejně dobře poslouží i přidání malého množství láku z okurek.
Ingredience:
- 250 g pařížského salámu
- 100 g sterilovaných okurek
- 1/2 střední cibule
- 3 PL sterilovaného hrášku
- 150 g majonézy
- worcesterová omáčka dle chuti
- ocet dle chuti
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
- špetka cukru dle chuti
Postup:
- Ve větší míse smíchejte pařížský salám, sterilované okurky a cibuli, vše nakrájené na tenké proužky.
- Přidejte tři polévkové lžíce hrášku.
- Přidejte majonézu a vše důkladně promíchejte.
- Následně dochuťte kořením, worcesterem, octem a cukrem.
- Hotový pařížský salát vložte do lednice vychladit.
Po vychlazení použijte k natření plátky veky či další bílé pečivo.
Pařížský salát se často podává s čerstvým pečivem. Upečte si k němu naše křupavé domácí bagety!