Pravý ruský Stroganov

Pravý ruský Stroganov

Zajímá vás, jaký Stroganov byste mohli ochutnat při návštěvě Ruska? Uvařte si ho podle tradičního receptu! 

Ingredience

  • 500 g hovězí svíčkové
  • 200 g žampionů
  • 1/2 šálku zakysané smetany
  • 1 šálek vývaru
  • 1 cibule
  • 1 PL hořčice
  • 1 PL rajčatového protlaku
  • 2 PL másla
  • 2 PL mouky
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi s jednou lžící másla orestujte na plátky nakrájené žampiony, následně je z pánve vyjměte.
  2. Přidejte druhou lžíci másla a orestujte cibuli, rovněž nakrájenou na plátky.
  3. Do pánve přidejte na nudličky nakrájené maso, které jste předtím poprášili moukou.
  4. Restujte po dobu 2-3 minut, až nudličky lehce zhnědnou.
  5. Přidejte do pánve vývar, hořčici, rajčatový protlak a žampiony a vše důkladně promíchejte.
  6. Duste na středním ohni po dobu 10-15 minut.
  7. Do zakysané smetany nejprve vmíchejte opatrně malé množství vývaru z pánve, promíchejte a následně vlijte do pánve celou smetanu.
  8. Promíchejte a dle chuti osolte a opepřete.

Tradiční hovězí Stroganov se dnes v Rusku podává zejména s pečenými brambory či s hranolky.

Tradiční ruský pokrm z hovězího masa, hub a zakysané smetany
zdroj: curiouscuisiniere.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.