Zajímá vás, jaký Stroganov byste mohli ochutnat při návštěvě Ruska? Uvařte si ho podle tradičního receptu!
Ingredience
- 500 g hovězí svíčkové
- 200 g žampionů
- 1/2 šálku zakysané smetany
- 1 šálek vývaru
- 1 cibule
- 1 PL hořčice
- 1 PL rajčatového protlaku
- 2 PL másla
- 2 PL mouky
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi s jednou lžící másla orestujte na plátky nakrájené žampiony, následně je z pánve vyjměte.
- Přidejte druhou lžíci másla a orestujte cibuli, rovněž nakrájenou na plátky.
- Do pánve přidejte na nudličky nakrájené maso, které jste předtím poprášili moukou.
- Restujte po dobu 2-3 minut, až nudličky lehce zhnědnou.
- Přidejte do pánve vývar, hořčici, rajčatový protlak a žampiony a vše důkladně promíchejte.
- Duste na středním ohni po dobu 10-15 minut.
- Do zakysané smetany nejprve vmíchejte opatrně malé množství vývaru z pánve, promíchejte a následně vlijte do pánve celou smetanu.
- Promíchejte a dle chuti osolte a opepřete.
Tradiční hovězí Stroganov se dnes v Rusku podává zejména s pečenými brambory či s hranolky.