Vídeňané svůj oblíbený salát obvykle podávají vlažný nebo alespoň s vlažnou marinádou. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept pouze z několika málo ingrediencí.
Ingredience:
- 600 g brambor
- 2 cibule
- 250 ml hovězího vývaru
- 5 PL oleje
- 3 PL octa
- špetka cukru
- špetka celého kmínu
- sůl, pepř dle chuti
Postup:
- Neoloupané brambory vařte ve vroucí osolené vodě v závislosti na jejich velikosti přibližně 15-20 minut.
- Mezitím si oloupejte a nakrájejte cibuli.
- V mikrovlnce ohřejte šálek vývaru.
- Uvařené brambory oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Vývar přilijte k bramborám a přidejte cibuli.
- Osolte, opepřete a dobře promíchejte s cukrem, octem a olejem.
- Pokud chcete, můžete salát dochutit trochou kmínu.
Recepty na vídeňský bramborový salát se skvěle hodí především ke smaženým řízkům. Vyzkoušejte ho s řízky kuřecími, vepřovými i telecími.