Pravý vídeňský bramborový salát

Pravý vídeňský bramborový salát
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Vídeňané svůj oblíbený salát obvykle podávají vlažný nebo alespoň s vlažnou marinádou. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept pouze z několika málo ingrediencí.

Ingredience:

  • 600 g brambor
  • 2 cibule
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 5 PL oleje
  • 3 PL octa
  • špetka cukru
  • špetka celého kmínu
  • sůl, pepř dle chuti

Postup:

  1. Neoloupané brambory vařte ve vroucí osolené vodě v závislosti na jejich velikosti přibližně 15-20 minut.
  2. Mezitím si oloupejte a nakrájejte cibuli.
  3. V mikrovlnce ohřejte šálek vývaru.
  4. Uvařené brambory oloupejte a nakrájejte na plátky.
  5. Vývar přilijte k bramborám a přidejte cibuli.
  6. Osolte, opepřete a dobře promíchejte s cukrem, octem a olejem.
  7. Pokud chcete, můžete salát dochutit trochou kmínu.
Talíř s vídeňským typem bramborového salátu.
zdroj: ichkoche.at

Recepty na vídeňský bramborový salát se skvěle hodí především ke smaženým řízkům. Vyzkoušejte ho s řízky kuřecími, vepřovými i telecími.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.