Pražma královská je známá svým lahodným a jemným masem. Pokud dáváte přednost výraznější chuti, zkuste ji připravit na grilu.
Ingredience
- 2 kusy pražmy
- 300 g cherry rajčat
- 2 šalotky
- 80 g slaniny
- 50 g plátků mandlí
- 1 citron
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Rozpalte gril na 250 °C.
- Očistěte a vykuchejte pražmy.
- Oloupejte šalotku a nakrájejte ji na kolečka.
- Na pánvi opražte plátky mandlí, poté je vyjměte a opečte do křupava kousky slaniny.
- Slaninu vyjměte a na tuku, který pustila orestujte šalotku, přidejte sůl a pepř.
- Břicho pražmy vyplňte plátky citronu, potřete malým manstvím pleje, osolte a opepřete.
- Grilujte pražmy přibližně 6 až 7 minut z každé strany.
- Přibližně 2 minuty před koncem grilování přidejte omytá cherry rajčata a grilujte společně s rybou.
- Před podáváním posypejte křupavou slaninou a mandlemi.
- Můžete přidat též plátky citronu a čerstvé bylinky.
Grilovanou pražmu servírujte s čerstvou zeleninou nebo bramborami.