Pražma na grilu

Pražma na grilu
Příprava: 25 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 2

Pražma královská je známá svým lahodným a jemným masem. Pokud dáváte přednost výraznější chuti, zkuste ji připravit na grilu.

Ingredience

  • 2 kusy pražmy
  • 300 g cherry rajčat
  • 2 šalotky
  • 80 g slaniny
  • 50 g plátků mandlí
  • 1 citron
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  • Rozpalte gril na 250 °C.
  • Očistěte a vykuchejte pražmy.
  • Oloupejte šalotku a nakrájejte ji na kolečka.
  • Na pánvi opražte plátky mandlí, poté je vyjměte a opečte do křupava kousky slaniny.
  • Slaninu vyjměte a na tuku, který pustila orestujte šalotku, přidejte sůl a pepř.
  • Břicho pražmy vyplňte plátky citronu, potřete malým manstvím pleje, osolte a opepřete.
  • Grilujte pražmy přibližně 6 až 7 minut z každé strany.
  • Přibližně 2 minuty před koncem grilování přidejte omytá cherry rajčata a grilujte společně s rybou.
  • Před podáváním posypejte křupavou slaninou a mandlemi.
  • Můžete přidat též plátky citronu a čerstvé bylinky.

Grilovanou pražmu servírujte s čerstvou zeleninou nebo bramborami.

Talíř s grilovanou rybou a zeleninou.
Zdroj: grandchef.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.