Připravte si podle našeho receptu také oblíbenou pražmu. Skvěle chutná v kombinaci s omáčkou z česneku, chilli a citronu, která rybě dodá ten správný šmrnc.
INGREDIENCE
Na omáčku:
- 75 ml olivového oleje
- 4 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 1 lžička drcených chilli papriček
- šťáva z ½ citronu
- sůl
- pepř
Na rybu:
- 2 x pražma
- 2 lžíce petrželky, nasekané
POSTUP
- Na pánvi jemně rozehřejeme olivový olej a přidáme česnek a chilli.
- Restujeme, dokud česnek nezměkne.
- Přidáme trochu citronové šťávy, sůl a pepř.
- Položíme pražmy na plech vyložený pečicím papírem a z každé strany uděláme řezy asi 1 cm hluboké.
- Přelijeme trochou česnekové omáčky.
- Rozpálíme gril na velmi vysokou teplotu.
- Rybu grilujeme 8–10 minut, jednou otočíme, dokud kůže lehce nezuhelnatí.
- Mezitím zbylou omáčku jemně prohřejeme a dáváme pozor, aby se česnek nepřipálil.
- Pražmu podáváme s trochou zbylé omáčky a ozdobíme petrželkou.