Pražma na grilu s česnekovou omáčkou

Pražma na grilu s česnekovou omáčkou
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 2

Připravte si podle našeho receptu také oblíbenou pražmu. Skvěle chutná v kombinaci s omáčkou z česneku, chilli a citronu, která rybě dodá ten správný šmrnc.

INGREDIENCE

Na omáčku:

  • 75 ml olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1 lžička drcených chilli papriček
  • šťáva z ½ citronu
  • sůl
  • pepř

Na rybu:

  • 2 x pražma
  • 2 lžíce petrželky, nasekané

POSTUP

  1. Na pánvi jemně rozehřejeme olivový olej a přidáme česnek a chilli.
  2. Restujeme, dokud česnek nezměkne.
  3. Přidáme trochu citronové šťávy, sůl a pepř.
  4. Položíme pražmy na plech vyložený pečicím papírem a z každé strany uděláme řezy asi 1 cm hluboké.
  5. Přelijeme trochou česnekové omáčky.
  6. Rozpálíme gril na velmi vysokou teplotu.
  7. Rybu grilujeme 8–10 minut, jednou otočíme, dokud kůže lehce nezuhelnatí.
  8. Mezitím zbylou omáčku jemně prohřejeme a dáváme pozor, aby se česnek nepřipálil.
  9. Pražmu podáváme s trochou zbylé omáčky a ozdobíme petrželkou.
Grilovaná pražma s česnekem a chilli servírovaná na talíři s naběračkou.
www.realfood.tesco.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.