Pražma na pánvi se zeleninou

Pražma na pánvi se zeleninou
Příprava: 25 minut Vaření: 14 minut Počet porcí: 2

Tuto lahodnou rybu můžete velmi snadno připravit společně s přílohou též na sporáku. Fantazii se při výběru zeleniny meze nekladou.

Ingredience

  • 2 kusy pražmy
  • 150 g cukety
  • 150 mrkve
  • 70 g jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • tymián
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  • Pražmy důkladně očistěte a vykuchejte.
  • Omyjte a oloupejte mrkev a nakrájejte ji na kolečka o tloušťce asi 5 mm.
  • Omyjte cuketu, rozkrojte ji podélně na polovinu a pak každou polovinu ještě na polovinu a nakonec nakrájejte na čtvrt kolečka o tloušťce asi 1 cm. Menší cuketu leze nakrájet též na kolečka.
  • Omyjte a očistěte jarní cibulku a nakrájejte ji na plátky silné asi 5 mm.
  • Do velké nepřilnavé pánve nalijte olivový olej, přidejte stroužek česneku a orestujte ho.
  • Vyjměte česnek a na pánev vložte pražmy.
  • Následně přidejte mrkev, cukety, jarní cibulku a snítky tymiánu.
  • Podle chuti osolte a opepřete.
  • Pánev přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni přibližně 7 až 8 minut.
  • Poté pražmy pomocí dvou špachtlí opatrně otočte, opět přikryjte pokličkou a vařte dalších 7 až 8 minut.

Před vložením na pánev můžete břicho pražmy vyplnit různými aromatickými bylinkami.

Pánev s rybou a zeleninou.
zdroj: cookpad.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.