Tuto lahodnou rybu můžete velmi snadno připravit společně s přílohou též na sporáku. Fantazii se při výběru zeleniny meze nekladou.
Ingredience
- 2 kusy pražmy
- 150 g cukety
- 150 mrkve
- 70 g jarní cibulky
- 1 stroužek česneku
- tymián
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Pražmy důkladně očistěte a vykuchejte.
- Omyjte a oloupejte mrkev a nakrájejte ji na kolečka o tloušťce asi 5 mm.
- Omyjte cuketu, rozkrojte ji podélně na polovinu a pak každou polovinu ještě na polovinu a nakonec nakrájejte na čtvrt kolečka o tloušťce asi 1 cm. Menší cuketu leze nakrájet též na kolečka.
- Omyjte a očistěte jarní cibulku a nakrájejte ji na plátky silné asi 5 mm.
- Do velké nepřilnavé pánve nalijte olivový olej, přidejte stroužek česneku a orestujte ho.
- Vyjměte česnek a na pánev vložte pražmy.
- Následně přidejte mrkev, cukety, jarní cibulku a snítky tymiánu.
- Podle chuti osolte a opepřete.
- Pánev přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni přibližně 7 až 8 minut.
- Poté pražmy pomocí dvou špachtlí opatrně otočte, opět přikryjte pokličkou a vařte dalších 7 až 8 minut.
Před vložením na pánev můžete břicho pražmy vyplnit různými aromatickými bylinkami.