Zdravý a snadný oběd či večeře! Nespornou výhodou tohoto pokrmu je, že vše se peče najednou společně.
Ingredience
- 2 kusy pražmy
- 5 středních brambor
- 2 stroužky česneku
- 2 cibule
- 1 citron
- rozmarýn
- tymián
- oregano
- 3 PL olivového oleje
- sůl, pepř
Postup
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Očistěte a vykuchejte ryby.
- Do břišní dutiny vložte snítky čerstvého rozmarýnu a tymiánu.
- Přidejte stroužek česneku, dva plátky citronu a nakonec osolte a opepřete.
- Nyní přejděte k bramborám. Dobře je omyjte a bez loupání nakrájejte na klínky.
- Vložte do mísy, osolte a pokapejte olivovým oleje.
- Přidejte sušené oregano a důkladně promíchejte.
- Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na půlměsíčky.
- Pražmu, cibuli a brambory přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pokud chcete, přidejte ještě trochu rozmarýnu a plátky citronu.
- Pečte ve statické troubě přibližně 40 minut.
- V polovině pečení brambory promíchejte, aby se rovnoměrně opekly.
Takto opečenou pražmu můžete podávat též se zeleninovým salátem.

Další oblíbenou rybou je zcela jistě losos. Inspirujte se našimi rozmanitými způsoby, jak lososa připravit. V rozmanitosti je krása!