Pražma pečená v troubě s bramborami a cibuli

Pražma pečená v troubě s bramborami a cibuli
Příprava: 60 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 2

Zdravý a snadný oběd či večeře! Nespornou výhodou tohoto pokrmu je, že vše se peče najednou společně.

Ingredience

  • 2 kusy pražmy
  • 5 středních brambor
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 1 citron
  • rozmarýn
  • tymián
  • oregano
  • 3 PL olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180°C.
  • Očistěte a vykuchejte ryby.
  • Do břišní dutiny vložte snítky čerstvého rozmarýnu a tymiánu.
  • Přidejte stroužek česneku, dva plátky citronu a nakonec osolte a opepřete.
  • Nyní přejděte k bramborám. Dobře je omyjte a bez loupání nakrájejte na klínky.
  • Vložte do mísy, osolte a pokapejte olivovým oleje.
  • Přidejte sušené oregano a důkladně promíchejte.
  • Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na půlměsíčky.
  • Pražmu, cibuli a brambory přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pokud chcete, přidejte ještě trochu rozmarýnu a plátky citronu.
  • Pečte ve statické troubě přibližně 40 minut.
  • V polovině pečení brambory promíchejte, aby se rovnoměrně opekly.

Takto opečenou pražmu můžete podávat též se zeleninovým salátem.

Talíř s rybou a bramborami.
zdroj: donnamoderna.com

Další oblíbenou rybou je zcela jistě losos. Inspirujte se našimi rozmanitými způsoby, jak lososa připravit. V rozmanitosti je krása!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.