Ano, křupavé a lahodné. To vám může nabídnout právě náš recept níže, tak s chutí do toho!
Ingregience
- 2 pečená kolena
- 1 lžička čerstvého pepře
- 4 bobkové listy
- 4 bobule jalovce
- 1 velká cibule, oloupaná, nakrájená na kostičky
- 1 polévková lžíce kmínu
- sůl
Postup
- Přiveďte vodu do velkého hrnce k varu, přidejte 2 lžičky soli, nakrájenou cibuli, pepř, bobkový list a plody jalovce.
- Snižte teplotu tak, aby byla voda stále horká, ale aby se nekouřila, a ponořte vepřová kolena. Měla by být celá pod vodou.
- Nechte je vařit přibližně 90 minut. Voda by neměla vřít ani vařit.
- Po 90 minutách pomocí kleští vyjměte vepřové klouby z vody a pomocí ostrého nože nařízněte kůži na kosočtverce.
- Předehřejte troubu na 200°C a kolena potřete kmínem a solí.
- Pak je položte na rošt do pekáče a pečte asi 90 minut.
- Po 45 minutách vepřová kolena otočte.
- Na posledních 5 až 10 minut můžete přepnout funkci trouby na gril, aby kůže na mase byla křupavá.
- Podávejte s chutnou přílohou!