Předvařené pečené koleno

Předvařené pečené koleno

Ano, křupavé a lahodné. To vám může nabídnout právě náš recept níže, tak s chutí do toho!

Ingregience

  • 2 pečená kolena
  • 1 lžička čerstvého pepře
  • 4 bobkové listy
  • 4 bobule jalovce
  • 1 velká cibule, oloupaná, nakrájená na kostičky
  • 1 polévková lžíce kmínu
  • sůl

Postup

  • Přiveďte vodu do velkého hrnce k varu, přidejte 2 lžičky soli, nakrájenou cibuli, pepř, bobkový list a plody jalovce. 
  • Snižte teplotu tak, aby byla voda stále horká, ale aby se nekouřila, a ponořte vepřová kolena. Měla by být celá pod vodou.
  • Nechte je vařit přibližně 90 minut. Voda by neměla vřít ani vařit.
  • Po 90 minutách pomocí kleští vyjměte vepřové klouby z vody a pomocí ostrého nože nařízněte kůži na kosočtverce.
  • Předehřejte troubu na 200°C a kolena potřete kmínem a solí.
  • Pak je položte na rošt do pekáče a pečte asi 90 minut.
  • Po 45 minutách vepřová kolena otočte.
  • Na posledních 5 až 10 minut můžete přepnout funkci trouby na gril, aby kůže na mase byla křupavá.
  • Podávejte s chutnou přílohou!
jednoduché křupavé vepřové koleno
zdroj: platedcravings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.